П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування джему-п’ятихвилинки з чорної смородини

Джем з чорної смородини – чудове частування до солодкого столу. Його легко і швидко приготувати, тому можете братися за справу без сумнівів. Для точних пропорцій радимо запастися звичайним гранованим радянським склянкою (200 грам).

Банки можна заздалегідь простерилізувати в духовці.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 12 склянок.
  • Цукровий пісок – 15 склянок.
  • Очищена Вода – 1 стакан.

Процес приготування:

  • Ягоди чорної смородини перебираємо, звільняємо від листочків і плодоніжок. Промиваємо проточною водою.
  • Перекладаємо ягоди у велику чисту каструлю для варива нашого джему. Додаємо туди половину цукрового піску (7,5 склянок) і склянку води.
  • Ставимо каструлю на середній вогонь і після закипання варимо рівно 5 хвилин. Вогонь вимикаємо.
  • Після цього додаємо в каструлю другу частину цукру. Акуратно, але ретельно розмішуємо до повного розчинення. Після цього наш джем готовий.
  • Розливаємо його відразу ж по заздалегідь простерилизованным банкам і закручуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і вкриваємо теплим пледом на кілька годин.
  • Після того, як джем охолоне, відправляємо його на зберігання в льох або підвал.
  • Смачного частування!