П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування джему-п’ятихвилинки з чорної смородини
Джем з чорної смородини – чудове частування до солодкого столу. Його легко і швидко приготувати, тому можете братися за справу без сумнівів. Для точних пропорцій радимо запастися звичайним гранованим радянським склянкою (200 грам).
Банки можна заздалегідь простерилізувати в духовці.
Інгредієнти:
Чорна смородина – 12 склянок.
Цукровий пісок – 15 склянок.
Очищена Вода – 1 стакан.
Процес приготування:
Ягоди чорної смородини перебираємо, звільняємо від листочків і плодоніжок. Промиваємо проточною водою.
Перекладаємо ягоди у велику чисту каструлю для варива нашого джему. Додаємо туди половину цукрового піску (7,5 склянок) і склянку води.
Ставимо каструлю на середній вогонь і після закипання варимо рівно 5 хвилин. Вогонь вимикаємо.
Після цього додаємо в каструлю другу частину цукру. Акуратно, але ретельно розмішуємо до повного розчинення. Після цього наш джем готовий.
Розливаємо його відразу ж по заздалегідь простерилизованным банкам і закручуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і вкриваємо теплим пледом на кілька годин.
Після того, як джем охолоне, відправляємо його на зберігання в льох або підвал.