П'ятихвилинка з чорної смородини желеподібне варення – 6 рецептів з фото покроково
Як заготовити на зиму густе варення з чорної смородини з желатином?
Для того щоб варення з чорної смородини вийшло по-справжньому желеподібний, можна приготувати його з желатином. Аматором «спід» присвячується цей рецепт.
Інгредієнти:
Смородина чорна – 0,5 кг.
Цукор – 0,5 кг
Желатин – 15 гр.
Сік лимонний – 2 ч. л.
Вода – 250 мл
Процес приготування:
Ягоди чорної смородини обриваємо від гілочок і заливаємо холодною водою на кілька годин. Все сміття спливе наверх. Брудну воду зливаємо, ще раз промиваємо проточною водою і даємо обсохнути на серветці.
Перекладаємо смородину в окрему ємність і виливаємо туди лимонний сік, а після засипаємо цукор. Даємо ягодам постояти більше 2 годин, щоб вони пустили сік.
Після цього заливаємо ягоди водою і ставимо на плиту. При постійному помішуванні доводимо масу до кипіння. Знімаємо піну і зменшуємо вогонь.
Проварюємо ягоди 5 хвилин, після чого засипаємо сухий желатин. Перемішуємо і варимо до тих пір, поки варення не перетвориться в густе желе.
Після цього знімаємо желе з плити і розливаємо по банках. Їх необхідно разом з кришками заздалегідь простерилізувати. Закручуємо кришки і ставимо ємності догори дном остигати. Після цього переміщаємо на зберігання в прохолодне місце.