Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – 6 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий рецепт заливний шарлотки в духовці

Заливна шарлотка з яблуками готується дуже просто і швидко. Навіть якщо це ваш перший досвід солодкої випічки, рецепт вам обов’язково вдасться, і ви зможете порадувати своїх близьких і друзів! Обов’язково спробуйте цей рецепт і не пошкодуєте.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукровий пісок – 1 ст.
  • Кефір – ½ ст.
  • Ванілін – щіпка
  • Сода – ½ ч. л.
  • Яблуко – 2-3 шт.

Процес приготування:

  • Насамперед дістаньте з холодильника кефір і трохи нагрійте його до кімнатної температури. Потім всипте в кефір харчову соду і добре перемішайте. Потрібно щоб на поверхні кефіру з’явилися бульбашки.
  • Поки настоюється кефір, яйця з’єднайте з цукром і гарненько збийте за допомогою міксера. Не обов’язково отримувати щільну піну, однак весь цукор обов’язково повинен розчинитися.
  • Яєчно-цукрову піну введіть в кефір і акуратно перемішайте. Потім почніть порційно просіяти борошно в рідину, одночасно вибиваючи гладке тісто. Тісто має вийти як хороша сметана, не рідка і не густа.
  • Яблучка вимийте під проточною водою, а потім наріжте їх кубиками або пластинками. Потім змастіть форму для випічки маслом і покладіть туди яблучка рівним шаром.
  • Тісто вилийте прямо на шар яблук у формі для пирога і розрівняйте. Потім помістіть напівфабрикат заливний шарлотки в духовку, яку потрібно заздалегідь розігріти до 180 градусів.
  • Пиріг випікайте близько сорока хвилин; якщо сумніваєтеся в його готовності, перевіряйте її за допомогою дерев’яної шпажки. Готову страву вийміть з духовки, остудіть і перемістіть на блюдо.