Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – 6 простих і смачних рецептів з фото покроково

Повітряна яблучна шарлотка з корицею

Кориця і яблуко – знамените ідеально поєднання, яке зігріває своїм ароматом будинок і піднімає настрій. Щоб дізнатися, як приготувати апетитну шарлотку з яблуками і корицею, читайте простий рецепт нижче.

Інгредієнти:

  • Яблуко – 5-6 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Цукор – 1,5-2 ст.
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – ¾ ч. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Кориця мелена – на смак

Процес приготування:

  • Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для шарлотки. Яблучка промийте в проточній воді, потім наріжте їх кубиками або скибочками. Кісточки і обов’язково видаліть плодоніжки.
  • Вершкове масло наріжте кубиками, покладіть в емальовану миску і злегка розтопити. В іншій ємності змішайте кефір кімнатної температури і харчову соду. Добре перемішайте кефір, щоб суміш стала однорідною, і кислота погасилась повністю.
  • Яйця розбийте в чашу міксера або зручну мисочку, а потім гарненько збийте до утворення піни, поступово додаючи яйця весь цукор. Кефір, погашений содою, влийте в миску з яєчною сумішшю. Ретельно перемішайте, щоб консистенція вийшла повністю однорідною.
  • Після цього влийте в миску з майбутнім тестом масло і акуратно перемішайте всі разом і почніть порційно додавати в рідину просіяне борошно, обережно вимішуючи тісто для шарлотки.
  • У форму для запікання (силіконову або звичайну змащену маслом) вилийте невелику частину тіста і акуратно розмажте його по дну форми. Потім викладіть яблука і за допомогою ситечка присипте їх меленою корицею.
  • Тісто влийте у форму з яблуками, після чого помістіть форму з заготівлею пирога в духовку, розігріту до 180 градусів.
  • Пиріг буде готовий через 35-40 хвилин. Через цей час його можна сміливо діставати з духовки і викласти на блюдо. Коли шарлотка злегка охолоне, змішайте цукрову пудру з корицею, що залишилася, і за допомогою ситечка акуратно присипте пиріг.