Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – 6 простих і смачних рецептів з фото покроково
Пишна шарлотка на кефірі з манкою в духовці
Шарлотка на кефірі і манці з яблуками – ніжна розсипчаста випічка, з прекрасним смаком і ароматом. За рахунок кефіру в складі пиріг буде пишним і добре підніметься. Крім того, шарлотку на манній крупі можна вважати більш дієтичним блюдом, ніж класичну.
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Цукровий пісок – 1 ст.
Манна крупа – 1 ст.
Яйце куряче – 3 шт.
Яблуко – 3-4 шт.
Сода харчова – ¾ ч. л.
Процес приготування:
У кефір, попередньо трохи підігрітий або кімнатної температури, всипте соду і добре перемішайте. На поверхні повинні утворитися бульбашки, які говорять про те, що кислота в кефірі погашена.
Потім додайте кефір манну крупу, розмішайте до однорідності і відставте ємність в бік. Поки настоюється крупа, займіться підготовкою яблук.
Яблучка ретельно промийте в проточній воді, при бажанні очистіть їх від шкірки. Потім наріжте фрукти тонкими пластинками, скибочками або просто кубиками. Приступите до підготовки яєць.
Яйця курячі розбийте в чашу міксера іл просто звичайну миску. Збивайте до утворення пишної піни, поступово засипаючи в яєчну суміш цукровий пісок. Коли весь цукор розчиниться і з яєць утворюється піна, можна далі займатися тестом.
Яйця, збиті з цукром, акуратно перелийте в миску з манною крупою і кефіром, після чого гарненько перемішайте інгредієнти. Тісто має бути повністю однорідним і помірно густим.
Потім додайте в тісто нарізані яблука, і ще раз акуратно все перемішайте. Форму для випічки змастіть вершковим маслом або маргарином, присипте манкою і вилийте тісто у форму.
Форму з майбутньою шарлоткою на манці і кефірі помістіть в духову шафу, який потрібно попередньо розігріти до 180 градусів. Випікайте шарлотку близько сорока хвилин, перевіряючи готовність ласощі дерев’яною шпажкою.