Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – 6 простих і смачних рецептів з фото покроково
Смачна шарлотка з яблуками на кефірі з сиром
Десерт, в який доданий сир, стає смачніше і набагато корисніше. Якщо ви жодного разу не готували апетитну шарлотку з сирком, то вам обов’язково слід розширити свою кулінарну книгу. Ніжний сир і дивовижний аромат яблук чудово поєднуються в цій випічці.
Інгредієнти:
Сир (5%) – 200 гр.
Яйце – 4 шт.
Яблуко – 2 шт.
Цукровий пісок – 200 гр.
Кефір – 1/2 ст.
Борошно пшеничне – 1 ст.
Розпушувач для тіста – 10 гр.
Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
Яйця збийте з цукровим піском до утворення пишної піни. Це займе у вас приблизно 7-10 хвилин, при наявності хорошого міксера.
Сирок з’єднайте в окремій ємності з кефіром, ретельно розітріть і перемішайте до повністю однорідної кремоподібної суміші.
Яйця, збиті з цукром, перемішайте зі сметанно-сирним кремом, акуратно розподіляючи і перемішуючи яйця в сирі.
Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти порційно в сирно-яєчну основу, паралельно вимішуючи м’яке тісто.
Форму, в якій ви будете випікати шарлотку, змастіть розтопленим вершковим маслом і акуратно присипте борошном. Потім акуратно вилийте тісто у форму і розрівняйте його.
Яблучка промийте в проточній воді, а потім наріжте акуратними пластинками. Видаліть кісточки і плодоніжки.
Після того як яблучка будуть подрібнені, красиво розподіліть їх по поверхні тіста у формі, створюючи акуратний яблучний край. Потім помістіть форму з заготівлею шарлотки в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте не менш як 35 хвилин.
Готовий пиріг вийміть з духовки і, коли він охолоне, можете присипати його корицею і цукровою пудрою. Подавайте цілком або порційно.