Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – 6 простих і смачних рецептів з фото покроково

Смачна шарлотка з яблуками на кефірі з сиром

Десерт, в який доданий сир, стає смачніше і набагато корисніше. Якщо ви жодного разу не готували апетитну шарлотку з сирком, то вам обов’язково слід розширити свою кулінарну книгу. Ніжний сир і дивовижний аромат яблук чудово поєднуються в цій випічці.

Інгредієнти:

  • Сир (5%) – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 200 гр.
  • Кефір – 1/2 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

  • Яйця збийте з цукровим піском до утворення пишної піни. Це займе у вас приблизно 7-10 хвилин, при наявності хорошого міксера.
  • Сирок з’єднайте в окремій ємності з кефіром, ретельно розітріть і перемішайте до повністю однорідної кремоподібної суміші.
  • Яйця, збиті з цукром, перемішайте зі сметанно-сирним кремом, акуратно розподіляючи і перемішуючи яйця в сирі.
  • Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти порційно в сирно-яєчну основу, паралельно вимішуючи м’яке тісто.
  • Форму, в якій ви будете випікати шарлотку, змастіть розтопленим вершковим маслом і акуратно присипте борошном. Потім акуратно вилийте тісто у форму і розрівняйте його.
  • Яблучка промийте в проточній воді, а потім наріжте акуратними пластинками. Видаліть кісточки і плодоніжки.
  • Після того як яблучка будуть подрібнені, красиво розподіліть їх по поверхні тіста у формі, створюючи акуратний яблучний край. Потім помістіть форму з заготівлею шарлотки в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте не менш як 35 хвилин.
  • Готовий пиріг вийміть з духовки і, коли він охолоне, можете присипати його корицею і цукровою пудрою. Подавайте цілком або порційно.