Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – 6 простих і смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачна шарлотка на кефірі з бананами

Деякі не люблять випічку з яблуками – на це може бути багато причин. Як мінімум шарлотка з яблуками настільки популярна страва, що воно може просто набриднути. В такому випадку пропонуємо вам спробувати апетитну шарлотку з бананами, яка готується нітрохи не складніше звичайної.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукровий пісок – 1 ст.
  • Кефір – ½ ст.
  • Ванілін – щіпка
  • Сода – ½ ч. л.
  • Банан – 1-2 шт.

Процес приготування:

  • Дістаньте з холодильника кефір і трохи нагрійте його до кімнатної температури або просто залиште на деякий час в кімнаті, якщо є час. Потім всипте в кефір харчову соду і добре перемішайте. На поверхні кефіру з’являться бульбашки, це нормально.
  • Поки настоюється кефір, яйця з’єднайте з цукром і гарненько збийте за допомогою міксера. Можете не намагатися збити яйця до щільної піни, головне, щоб повністю розчинився цукор і білки з жовтками добре змішалися.
  • Яєчно-цукрову піну введіть в кефір і акуратно перемішайте. Потім почніть порційно просіяти борошно в рідину, одночасно вибиваючи гладке тісто. Тісто має вийти як хороша сметана, не рідка і не густа.
  • Банани вимийте під проточною водою, а потім очистіть їх від шкірки. Банани наріжте кружечками або половинками гуртків. Банани опустіть у миску з тестом і акуратно перемішайте.
  • Форму для випічки змастіть маслом, а потім вилийте туди тісто і акуратно розрівняйте. Форму з пирогом поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до готовності.
  • Пиріг випікається близько сорока хвилин. Його готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Готову шарлотку з бананами вийміть з духовки, остудіть і перемістіть на красиве блюдо.