Пишна шарлотка з яблуками на кефірі в духовці – 6 простих і смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачна шарлотка на кефірі з бананами
Деякі не люблять випічку з яблуками – на це може бути багато причин. Як мінімум шарлотка з яблуками настільки популярна страва, що воно може просто набриднути. В такому випадку пропонуємо вам спробувати апетитну шарлотку з бананами, яка готується нітрохи не складніше звичайної.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 1 ст.
Цукровий пісок – 1 ст.
Кефір – ½ ст.
Ванілін – щіпка
Сода – ½ ч. л.
Банан – 1-2 шт.
Процес приготування:
Дістаньте з холодильника кефір і трохи нагрійте його до кімнатної температури або просто залиште на деякий час в кімнаті, якщо є час. Потім всипте в кефір харчову соду і добре перемішайте. На поверхні кефіру з’являться бульбашки, це нормально.
Поки настоюється кефір, яйця з’єднайте з цукром і гарненько збийте за допомогою міксера. Можете не намагатися збити яйця до щільної піни, головне, щоб повністю розчинився цукор і білки з жовтками добре змішалися.
Яєчно-цукрову піну введіть в кефір і акуратно перемішайте. Потім почніть порційно просіяти борошно в рідину, одночасно вибиваючи гладке тісто. Тісто має вийти як хороша сметана, не рідка і не густа.
Банани вимийте під проточною водою, а потім очистіть їх від шкірки. Банани наріжте кружечками або половинками гуртків. Банани опустіть у миску з тестом і акуратно перемішайте.
Форму для випічки змастіть маслом, а потім вилийте туди тісто і акуратно розрівняйте. Форму з пирогом поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до готовності.
Пиріг випікається близько сорока хвилин. Його готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Готову шарлотку з бананами вийміть з духовки, остудіть і перемістіть на красиве блюдо.