Пиріг з картоплею

Простий пиріг з картоплею і куркою

Ситний і живильний пиріг сподобається всім членам сім’ї. Відмінно підійде як у вигляді самостійної страви, так і смачної закуски до чаю або молока. Замість курячого філе підійдуть звичайні стегенця. Цей інгредієнт також можна замінити на нежирну яловичину або свинину. Пиріг стане більш ніжним, якщо замість молока при приготуванні заливки використовувати вершки.
Інгредієнти:
Тісто:

  • Борошно — 1,5 ст;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Сметана — 200 мл;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Трохи солі.

Начинка:

  • Куряче філе — 300 г;
  • Картопля — 3 шт. (великого розміру);
  • Цибуля — 2 шт;
  • Помідор — 1 шт.;
  • Сир — 100 г;
  • Сіль, перець.

Заливка:

  • Яйце — 2 шт.;
  • Молоко — 1 ст;
  • Перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Масло охолоджуємо, натираємо на тертці, перекладаємо в окрему ємність.
  • Всипаємо борошно, додаємо сіль. Масу перетираємо в крихту.
  • Вбиваємо яйце, додаємо сметану. Замішуємо тісто.
  • З тіста формуємо кулю, загортаємо у плівку, поміщаємо в холодильник на півгодини.
  • Приготуємо начинку. Очищені цибулю і картоплю нарізаємо кубиками. Куряче філе також подрібнюємо.
  • З’єднуємо всі інгредієнти начинки в окремій мисці, додаємо сіль, перець, перемішуємо. Можна додати подрібнену свіжу зелень або спеції за смаком.
  • Приготуємо заливку. Збиваємо яйця, додаємо молоко, сіль і перець, перемішуємо.
  • Тісто розгортаємо в пласт, покласти в форму, робимо бортики близько 4 див.
  • Зверху викладаємо начинку, вливаємо заливку з яєць і молока.
  • Помідор окатываем окропом, видаляємо шкірку, нарізаємо на четвертинки, викладаємо зверху на пиріг.
  • Сир натираємо, посипаємо пиріг.
  • Форму поміщаємо в духовку (1800С). Готуємо близько години.