Пиріг з картоплею

Пиріг з картоплею і цибулею в духовці

Зробити повсякденний обід або вечерю справжнім святом просто — достатньо зробити цей смачний і ароматний пиріг з картоплею. Мінімальний набір інгредієнтів, нескладний процес приготування — порадувати близьких такою стравою буде під силу навіть початківцю кулінару. Якщо немає часу на приготування дріжджового тіста, то придбайте готове в магазині. Тоді процес приготування займе лічені хвилини. Щоб зробити страву більш ситним і урізноманітнити смак, в начинку можна додати гриби або порізане на шматочки куряче м’ясо.
Інгредієнти:
Тісто:

  • Борошно — 1 кг;
  • Вода (молоко) — 2 ст.;
  • Масло рослинне — 4 ст. л.;
  • Дріжджі сухі — 10 г;
  • Цукор, сіль — по 1 ч. л.

Начинка:

  • Картопля — 6 шт. середнього розміру;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Масло рослинне — 2 ст. л.;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Зелень свіжа.

Спосіб приготування:

  • Дріжджі розвести теплою водою, додаємо цукор і трохи борошна.
  • Прикривають серветкою, залишаємо для бродіння на 10 хвилин.
  • Додаємо масло, борошно, сіль. Замішуємо тісто, воно повинно збільшитися в розмірі в кілька разів.
  • Приготуємо начинку. Картоплю нарізаємо соломкою (можна кружками). Додаємо сіль, перець, подрібнену свіжу зелень. Все перемішуємо.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, з’єднуємо з картоплею. Начинку перемішуємо, вливаємо олію.
  • Готове тісто ділимо на дві частини, які розгортаємо в пласти. Один пласт покласти на деко (потрібно змастити). Зверху викладаємо картопляну начинку. Пиріг закриваємо другою частиною тіста.
  • Краї пирога ретельно защипуємо, змащуємо збитим яйцем, робимо кілька проколів, залишаємо на 10 хвилин.
  • Випікаємо в духовці (180оС). Готуємо 40 хвилин.
  • Подаємо гарячим зі сметаною.