Пиріг з картоплею

Заливний пиріг з картоплею і м’ясним фаршем

Цей пиріг стане паличкою-виручалочкою, якщо часу на приготування традиційного дріжджового тіста не залишається. Блюдо готується дуже швидко, виходить ситним — відмінний вечерю для всієї родини або частування для гостей, що раптово наскочили. Фарш може бути будь-яким: курячим, яловичий або свинячий — вибирайте на свій розсуд. Кефір можна замінити кислим молоком або нежирної сметаною.
Інгредієнти:
Тісто:

  • Майонез класичний — 250 г (стандартна упаковка);
  • Кефір (кисле молоко) — 500 мл;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Борошно — близько 1 ст. (потрібно орієнтуватися по консистенції);
  • Цукор — 1 ч. л.;
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Масло рослинне (для змащування форми).

Фарш:

  • Картопля — 4 шт.;
  • М’ясний фарш — 300 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо тісто. У глибокій ємності змішуємо майонез, кефір, яйця, сіль, цукор, додаємо соду. Тісто ретельно збиваємо міксером.
  • Додаємо борошно в такій кількості, щоб тісто набуло консистенцію сметани, добре перемішуємо.
  • Приготуємо начинку. Очистимо цибулю і картоплю.
  • Цибулю дрібно шаткуємо, картоплю нарізаємо пластинками.
  • На сильно розігрітій сковороді обсмажуємо цибулю, додаємо фарш, перемішуємо, готуємо всі разом близько 5 хвилин, солимо, перчимо. Замість м’ясного фаршу можна використовувати курку, свинину, яловичину, порізані на шматочки.
  • Картопля опускаємо в киплячу воду на 2 хвилини.
  • Форму змащуємо, виливаємо половину тіста, зверху викладаємо пластинки картоплі і м’ясний фарш. Заливаємо рештою тестом.
  • Пиріг поміщаємо в духовку (2000С), готуємо близько 20 хвилин. Подаємо гарячим.