Пиріг з картоплею

Швидкий пиріг з картоплею і рибою сайрою

Рецепт страви досить простий і відноситься до розряду бюджетних, але при цьому результат вражає, адже приготований пиріг виходить напрочуд смачним і ароматним. Сайру можна замінити будь-який інший (свіжої, мороженої) рибою. А наступного разу спробуйте приготувати пиріг по цьому рецепту з начинкою з тушкованої капусти і м’ясного фаршу.
Інгредієнти:
Тісто:

  • Борошно — 6 ст. л.;
  • Майонез — 250 мл (бажано вибирати класичний варіант типу «Провансаль»);
  • Яйце — 3 шт.;
  • Сметана — 250 мл (3,2 % жирності);
  • Сода — 0,5 ч. л.;
  • Трохи солі, перець, будь-які спеції за смаком.

Начинка:

  • Сайра консервована — 2 банки;
  • Картопля — 4 шт. (великого розміру);
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Перець по смаку.

Спосіб приготування:

  • Приготуємо начинку. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.
  • Картопля очищаємо, натираємо на крупній тертці.
  • Рибу разом з олією викладаємо в окрему ємність, розминаємо виделкою. Добре перемішуємо, з’єднуємо з картоплею і цибулею.
  • Приготуємо тісто. Яйця розбиваємо в миску, добре збиваємо, додаємо спеції, сіль, ще раз збиваємо.
  • В яйця вливаємо сметану і майонез, добре перемішуємо, додаємо соду. Тісто вимішуємо до однорідного стану, його консистенція повинна нагадувати густу сметану.
  • Форму змащуємо маслом. Інгредієнти викладаємо шарами. Спочатку цибулю, потім картоплю, зверху рівномірно розподіляємо сайру.
  • Начинку заливаємо рідким тістом.
  • Пиріг запікаємо близько 40 хвилин при 180оС.
  • Готову страву дістаємо з духовки, зверху рівномірно обмазуємо вершковим маслом, накриваємо тканинним рушником і залишаємо на 10 хвилин. Подаємо гарячим.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з картоплею. Приємного апетиту!
Картопляний пиріг — смачна і оригінальна випічка, приготувати яку під силу кожному. Про те, як смачно приготувати пиріг з картоплею, секрети та нюанси цієї страви розкажуть досвідчені кулінари. Спробуйте слідувати цим рекомендаціям:

  • При приготуванні пирога з сайрою начинку можна трохи урізноманітнити і додати рубані варені яйця, зелений лук або тертий сир. Страва вийде ще більш смачним і поживним. Картопля при бажанні можна замінити відвареною рисом.
  • Дуже швидко готується пиріг з картоплею, якщо використовувати готове листкове тісто. Досить розморозити пласти тіста, приготувати начинку, наприклад, нарізати шматочками сиру картоплю і додати обсмажені з цибулею гриби. На пласт тіста викласти картопляно-грибна начинка і закривається другим пластом тіста. Випікається при 1800С близько 40 хвилин.
  • В якості грибів можна використовувати як свіжі, так і консервовані печериці.
  • Замість фаршу в начинку можна додати куряче філе, свинину, яловичину, бекон або ковбасу. Можна поєднувати картопля з білокачанної капустою, яку попередньо слід загасити.
  • Спробуйте урізноманітнити картопляний пиріг і зробити різні начинки: картоплю, креветки відварені яйця; картоплю, зелений цибулю і яйця; картоплю і чорнослив; картопля, консервований тунець, помідор і сир.