Швидкий пиріг з картоплею і грибами
Просте блюдо, швидке в приготуванні, але разом з тим дуже смачне і поживне. Тонке тісто з сирно-вершковим ароматом і картопляно-сирна шапка — такий пиріг стане прикрасою будь-якого святкового столу. При приготуванні тіста не забуваємо одне важливе правило: всі вхідні в нього інгредієнти повинні мати однакову температуру. Якщо гриби не є вашим улюбленим продуктом, то сміливо замінюйте їх на куряче м’ясо.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно — 250 г;
- Сир — 100 г;
- Кефір — 100 мл;
- Масло вершкове — 100 г;
- Сода — 0,5 ч. л.;
- Трохи солі.
Начинка:
- Картопля — 1 кг;
- Гриби (печериці) — 500 г;
- Цибуля — 2 шт.;
- Кефір — 250 мл;
- Яйце — 2 шт.;
- Зелень — пучок;
- Сир — 200 р.
Спосіб приготування:
- Попередньо охолоджене масло, борошно, сир перемішуємо до однорідної крихти.
- Поступово вливаючи кефір і соду, замішуємо м’яке тісто.
- Скачуємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку, прибираємо в холодильник.
- Гриби нарізаємо пластинками, цибулю і зелень дрібно шаткуємо.
- Гриби обсмажуємо на олії, додаємо цибулю, сіль, перець. Всі разом тушкуємо до готовності, додаємо попередньо нарізану зелень. Охолоджуємо.
- Картоплю відварюємо, додаємо трохи олії, робимо пюре. Додаємо кефір, збиті яйця, перемішуємо.
- Сир натираємо, з’єднуємо з картопляним пюре. Масу добре збиваємо міксером.
- Тісто акуратно розподіляємо по всьому листу, викладаємо остиглі гриби, а зверху картопляне пюре.
- Запікаємо в духовці (1800С), готуємо близько 40 хвилин.
- Пиріг подаємо зі сметаною гарячим.