Пиріг з картоплею

Швидкий пиріг з картоплею і грибами

Просте блюдо, швидке в приготуванні, але разом з тим дуже смачне і поживне. Тонке тісто з сирно-вершковим ароматом і картопляно-сирна шапка — такий пиріг стане прикрасою будь-якого святкового столу. При приготуванні тіста не забуваємо одне важливе правило: всі вхідні в нього інгредієнти повинні мати однакову температуру. Якщо гриби не є вашим улюбленим продуктом, то сміливо замінюйте їх на куряче м’ясо.
Інгредієнти:
Тісто:

  • Борошно — 250 г;
  • Сир — 100 г;
  • Кефір — 100 мл;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Сода — 0,5 ч. л.;
  • Трохи солі.

Начинка:

  • Картопля — 1 кг;
  • Гриби (печериці) — 500 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Кефір — 250 мл;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Зелень — пучок;
  • Сир — 200 р.

Спосіб приготування:

  • Попередньо охолоджене масло, борошно, сир перемішуємо до однорідної крихти.
  • Поступово вливаючи кефір і соду, замішуємо м’яке тісто.
  • Скачуємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку, прибираємо в холодильник.
  • Гриби нарізаємо пластинками, цибулю і зелень дрібно шаткуємо.
  • Гриби обсмажуємо на олії, додаємо цибулю, сіль, перець. Всі разом тушкуємо до готовності, додаємо попередньо нарізану зелень. Охолоджуємо.
  • Картоплю відварюємо, додаємо трохи олії, робимо пюре. Додаємо кефір, збиті яйця, перемішуємо.
  • Сир натираємо, з’єднуємо з картопляним пюре. Масу добре збиваємо міксером.
  • Тісто акуратно розподіляємо по всьому листу, викладаємо остиглі гриби, а зверху картопляне пюре.
  • Запікаємо в духовці (1800С), готуємо близько 40 хвилин.
  • Пиріг подаємо зі сметаною гарячим.