Пиріг з капустою

Пиріг з капустою на кефірі без дріжджів

Цей пиріг готується за типом шарлотки в її «солоному варіанті. Тісто виходить ніжним і пишним, при цьому часу на його приготування знадобиться зовсім небагато. Замість білокачанної капусти можна також використовувати пекінську. Сир дасть пирогу рум’яну скоринку, але, при бажанні, його можна виключити.
Інгредієнти:

  • 1 качан капусти;
  • 1 морква;
  • 1 склянку кефіру;
  • 2 яйця;
  • ½ Склянки борошна;
  • ½ Ч. л. соди;
  • Твердий сир;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нашаткувати капусту, моркву натерти.
  • Викласти овочі на сковороду і протушкувати до напівготовності, посолити і поперчити.
  • Кефір змішати з содою і сіллю, вбити яйця.
  • Додавати борошно, поки тісто не досягне консистенції густої сметани.
  • Залити половину тіста у форму для випічки.
  • Рівномірно розподілити по ньому начинку, залити рештою тестом.
  • Посипати пиріг тертим сиром і готувати 40 хвилин при 180 градусах.