Пиріг з капустою на кефірі без дріжджів
Цей пиріг готується за типом шарлотки в її «солоному варіанті. Тісто виходить ніжним і пишним, при цьому часу на його приготування знадобиться зовсім небагато. Замість білокачанної капусти можна також використовувати пекінську. Сир дасть пирогу рум’яну скоринку, але, при бажанні, його можна виключити.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 1 морква;
- 1 склянку кефіру;
- 2 яйця;
- ½ Склянки борошна;
- ½ Ч. л. соди;
- Твердий сир;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нашаткувати капусту, моркву натерти.
- Викласти овочі на сковороду і протушкувати до напівготовності, посолити і поперчити.
- Кефір змішати з содою і сіллю, вбити яйця.
- Додавати борошно, поки тісто не досягне консистенції густої сметани.
- Залити половину тіста у форму для випічки.
- Рівномірно розподілити по ньому начинку, залити рештою тестом.
- Посипати пиріг тертим сиром і готувати 40 хвилин при 180 градусах.