Відкритий пиріг з капустою і яйцем
За рахунок яєчної заливки і зелені, начинка для пирога виходить дуже яскравим і цікавим. Якщо калорійність страви має вирішальне значення, краще не використовувати сало для обжарювання капусти. Паприку краще взяти у вигляді крему, щоб вона рівномірно розподілилася по начинці.
Інгредієнти:
- 1 капуста;
- 4 яйця;
- 300 г борошна;
- 250 мл молока;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 1 ст. л. солі;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. гострої паприки;
- 50 г солоного сала;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 1/3 пучка кропу;
- Перець.
Спосіб приготування:
- Молоко нагріти, розчинити в ньому цукор і дріжджі.
- Борошно просіяти в глибоку миску гіркою.
- В середині гірки зробити виїмку і залити туди дріжджі.
- Додати чайну ложку солі, добре вимісити тісто.
- Залишити миску з тестом в теплому місці на 1 годину.
- Сковороду змастити рослинним маслом, розтопити сало.
- Капусту дрібно нарізати і викласти в сковороду.
- Тушкувати на повільному вогні 25 хвилин.
- Посолити, додати паприку і перемішати.
- 2 яйця відварити круто, остудити, нарізати кубиками.
- Дрібно нарізати зелений лук і кріп.
- Решта 2 яйця збити, посолити і поперчити.
- Кріп засипати в заливку, цибулю і яйця змішати з капустою.
- Тісто розкачати до потрібного діаметру і викласти у змащену форму.
- Викласти поверх тіста капустяну начинку, залити яєчною сумішшю.
- Випікати в прогрітій до 220 градусів духовці 20 хвилин.