Пиріг з капустою

Відкритий пиріг з капустою і яйцем

За рахунок яєчної заливки і зелені, начинка для пирога виходить дуже яскравим і цікавим. Якщо калорійність страви має вирішальне значення, краще не використовувати сало для обжарювання капусти. Паприку краще взяти у вигляді крему, щоб вона рівномірно розподілилася по начинці.
Інгредієнти:

  • 1 капуста;
  • 4 яйця;
  • 300 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. гострої паприки;
  • 50 г солоного сала;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1/3 пучка кропу;
  • Перець.

Спосіб приготування:

  • Молоко нагріти, розчинити в ньому цукор і дріжджі.
  • Борошно просіяти в глибоку миску гіркою.
  • В середині гірки зробити виїмку і залити туди дріжджі.
  • Додати чайну ложку солі, добре вимісити тісто.
  • Залишити миску з тестом в теплому місці на 1 годину.
  • Сковороду змастити рослинним маслом, розтопити сало.
  • Капусту дрібно нарізати і викласти в сковороду.
  • Тушкувати на повільному вогні 25 хвилин.
  • Посолити, додати паприку і перемішати.
  • 2 яйця відварити круто, остудити, нарізати кубиками.
  • Дрібно нарізати зелений лук і кріп.
  • Решта 2 яйця збити, посолити і поперчити.
  • Кріп засипати в заливку, цибулю і яйця змішати з капустою.
  • Тісто розкачати до потрібного діаметру і викласти у змащену форму.
  • Викласти поверх тіста капустяну начинку, залити яєчною сумішшю.
  • Випікати в прогрітій до 220 градусів духовці 20 хвилин.