Пиріг з капустою і рибою в духовці
Ніжний та пишний пиріг з оригінальною начинкою. Добре для цього рецепта підійде філе хека або тріски. Перед тим, як запікати пиріг в духовці, його можна змастити жовтком. Подавати страву можна теплим або холодним.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 250 мл молока;
- 2 яйця;
- 2 ч. л. дріжджів;
- 1 ст. л. цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 200 г рису;
- 200 г капусти;
- 200 г рибного філе;
- 1 лимон;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю і капусту дрібно нарізати, згасити до готовності.
- Рис відварити, злити зайву рідину і добре промити.
- Молоко трохи підігріти, додати 2 ложки борошна і цукор.
- Масло розм’якшити, додати в молоко, розвести в отриманій суміші дріжджі.
- Залишити опару на півгодини в теплому місці.
- Додати до дріжджам яйця і решту борошна, замісити тісто.
- Ще раз прибрати в тепло на півгодини, потім обім’яти і ще раз повторити весь процес.
- Філе риби нарізати тонкими смужками, скропити лимонним соком і посолити.
- Розділити тісто на дві частини, більшу – розкотити в коржик.
- Пласт тіста викласти на деко, застелений пекарської папером (промасленим).
- Рис змішати з капустою і викласти рівним шаром поверх тіста.
- Зверху викласти рибне філе, посипати подрібненою зеленню.
- З тіста, що залишилося зробити «ковбаски», сформувати з них сіточку поверх пирога.
- Випікати пиріг 30 хвилин при 200 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з капустою. Приємного апетиту!
Пиріг з капустою – це повноцінне блюдо, наповнене великою кількістю вітамінів і корисних для організму речовин. Якщо додати до нього кілька простих інгредієнтів, начебто м’ясного або рибного фаршу, то вийде справжнє святкове частування. Поради, як приготувати пиріг з капустою в домашніх умовах, допоможуть початківцям кулінарам розібратися з усіма рецептами:
- Готовність пирога можна перевірити за допомогою зубочистки, проткнув їй тісто. Якщо паличка суха, значить страва вже готове;
- Кефір для тесту можна замінити ряжанкою або натуральним йогуртом;
- Квашену капусту перед додаванням в начинку необхідно дуже добре віджати;
- Щоб у пирога вийшла апетитна золотава скоринка, його поверхня потрібно змастити збитим жовтком.