Пиріг з капустою

Пиріг з капустою і рибою в духовці

Ніжний та пишний пиріг з оригінальною начинкою. Добре для цього рецепта підійде філе хека або тріски. Перед тим, як запікати пиріг в духовці, його можна змастити жовтком. Подавати страву можна теплим або холодним.
Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • 250 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 2 ч. л. дріжджів;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г рису;
  • 200 г капусти;
  • 200 г рибного філе;
  • 1 лимон;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю і капусту дрібно нарізати, згасити до готовності.
  • Рис відварити, злити зайву рідину і добре промити.
  • Молоко трохи підігріти, додати 2 ложки борошна і цукор.
  • Масло розм’якшити, додати в молоко, розвести в отриманій суміші дріжджі.
  • Залишити опару на півгодини в теплому місці.
  • Додати до дріжджам яйця і решту борошна, замісити тісто.
  • Ще раз прибрати в тепло на півгодини, потім обім’яти і ще раз повторити весь процес.
  • Філе риби нарізати тонкими смужками, скропити лимонним соком і посолити.
  • Розділити тісто на дві частини, більшу – розкотити в коржик.
  • Пласт тіста викласти на деко, застелений пекарської папером (промасленим).
  • Рис змішати з капустою і викласти рівним шаром поверх тіста.
  • Зверху викласти рибне філе, посипати подрібненою зеленню.
  • З тіста, що залишилося зробити «ковбаски», сформувати з них сіточку поверх пирога.
  • Випікати пиріг 30 хвилин при 200 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати пиріг з капустою. Приємного апетиту!
Пиріг з капустою – це повноцінне блюдо, наповнене великою кількістю вітамінів і корисних для організму речовин. Якщо додати до нього кілька простих інгредієнтів, начебто м’ясного або рибного фаршу, то вийде справжнє святкове частування. Поради, як приготувати пиріг з капустою в домашніх умовах, допоможуть початківцям кулінарам розібратися з усіма рецептами:

  • Готовність пирога можна перевірити за допомогою зубочистки, проткнув їй тісто. Якщо паличка суха, значить страва вже готове;
  • Кефір для тесту можна замінити ряжанкою або натуральним йогуртом;
  • Квашену капусту перед додаванням в начинку необхідно дуже добре віджати;
  • Щоб у пирога вийшла апетитна золотава скоринка, його поверхня потрібно змастити збитим жовтком.