Швидкий заливний пиріг з капустою
Щоб приготувати смачний капустяний пиріг, зовсім не обов’язково бруднити руки в борошні. Таке тісто готується дуже просто і швидко без вимішування. По консистенції воно нагадує густу сметану, так що досить вилити його на деко і починати приготування.
Інгредієнти:
- 200 г квашеної капусти;
- 200 г свіжої капусти;
- 200 г майонезу;
- 200 г сметани;
- 2 цибулини;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 склянка борошна;
- 3 яйця;
- ½ Ч. л. соди;
- ½ Ч. л. лимонної кислоти;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати цибулю півкільцями, викласти на сковороду з рослинним маслом.
- Коли цибуля набуде золотистого відтінку, додати до нього квашену капусту і 2 ложки цукру.
- Посолити і поперчити страву, тушкувати під закритою кришкою 15 хвилин.
- В окремій сковороді обсмажити дрібно нашатковану свіжу капусту.
- Змішати вміст обох сковорідок.
- Яйця збити з цукром до утворення міцної піни.
- По черзі додати яйця, сметану і майонез, перемішати.
- В отриману суміш всипати лимонну кислоту, соду і половину чайної ложки солі.
- Борошно просіяти, поступово ввести в тісто і збити до однорідності.
- Форму для випічки змастити олією, вилити половину тіста.
- Викласти начинку, залити другою половиною тіста.
- Готувати 30 хвилин при температурі 200 градусів.