Пиріг з капустою

Швидкий заливний пиріг з капустою

Щоб приготувати смачний капустяний пиріг, зовсім не обов’язково бруднити руки в борошні. Таке тісто готується дуже просто і швидко без вимішування. По консистенції воно нагадує густу сметану, так що досить вилити його на деко і починати приготування.
Інгредієнти:

  • 200 г квашеної капусти;
  • 200 г свіжої капусти;
  • 200 г майонезу;
  • 200 г сметани;
  • 2 цибулини;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 3 яйця;
  • ½ Ч. л. соди;
  • ½ Ч. л. лимонної кислоти;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати цибулю півкільцями, викласти на сковороду з рослинним маслом.
  • Коли цибуля набуде золотистого відтінку, додати до нього квашену капусту і 2 ложки цукру.
  • Посолити і поперчити страву, тушкувати під закритою кришкою 15 хвилин.
  • В окремій сковороді обсмажити дрібно нашатковану свіжу капусту.
  • Змішати вміст обох сковорідок.
  • Яйця збити з цукром до утворення міцної піни.
  • По черзі додати яйця, сметану і майонез, перемішати.
  • В отриману суміш всипати лимонну кислоту, соду і половину чайної ложки солі.
  • Борошно просіяти, поступово ввести в тісто і збити до однорідності.
  • Форму для випічки змастити олією, вилити половину тіста.
  • Викласти начинку, залити другою половиною тіста.
  • Готувати 30 хвилин при температурі 200 градусів.