Пиріг з капустою

Пиріг з м’ясом і квашеною капустою

Смачний, соковитий пиріг з м’ясом, який можна сміливо подавати в якості основного блюда на святковий стіл. Краще всього залишити трохи тіста для прикраси пирога і викласти на його поверхні візерунок або зображення. До жовтків додати 2 ложки вершків, щоб скоринка була більш ніжна.
Інгредієнти:

  • 300 г квашеної капусти;
  • 700 г фаршу;
  • 250 мл кефіру;
  • 3 яйця;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 мл молока;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 20 г свіжих дріжджів;
  • 500 г борошна;
  • 1 ст. л. маку;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • У тепле молоко додати цукор і дріжджі.
  • Кефір, вершкове масло нагріти до кімнатної температури.
  • В одній мисці змішати кефір, просіяне борошно, дріжджі, вершкове і рослинне масло.
  • Додати 1 яйце і чайну ложку солі, замісити тісто і поставити в тепло на 2 години.
  • Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до прозорості.
  • Викласти на сковороду з цибулею фарш, посолити і поперчити.
  • Коли фарш змінить колір, додати капусту.
  • Довести начинку до готовності на повільному вогні і дати їй охолонути.
  • Відокремити з решти 2 яєць білок, збити і вилити в начинку.
  • Тісто розділити на 2 різних за розміром шматка.
  • Більшу частину розкачати до товщини 1 див.
  • Деко змастити маслом і присипати борошном.
  • Перекласти пласт тіста на деко, викласти начинку.
  • Меншу частину тіста розкачати, накрити пиріг зверху і защипнути краю.
  • Залишилися жовтками змастити поверхню пирога.
  • Готувати 30 хвилин в духовці при температурі 210 градусів.