Пиріг з м’ясом і квашеною капустою
Смачний, соковитий пиріг з м’ясом, який можна сміливо подавати в якості основного блюда на святковий стіл. Краще всього залишити трохи тіста для прикраси пирога і викласти на його поверхні візерунок або зображення. До жовтків додати 2 ложки вершків, щоб скоринка була більш ніжна.
Інгредієнти:
- 300 г квашеної капусти;
- 700 г фаршу;
- 250 мл кефіру;
- 3 яйця;
- 50 г вершкового масла;
- 50 мл молока;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 20 г свіжих дріжджів;
- 500 г борошна;
- 1 ст. л. маку;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- У тепле молоко додати цукор і дріжджі.
- Кефір, вершкове масло нагріти до кімнатної температури.
- В одній мисці змішати кефір, просіяне борошно, дріжджі, вершкове і рослинне масло.
- Додати 1 яйце і чайну ложку солі, замісити тісто і поставити в тепло на 2 години.
- Цибулю дрібно нарізати, обсмажити до прозорості.
- Викласти на сковороду з цибулею фарш, посолити і поперчити.
- Коли фарш змінить колір, додати капусту.
- Довести начинку до готовності на повільному вогні і дати їй охолонути.
- Відокремити з решти 2 яєць білок, збити і вилити в начинку.
- Тісто розділити на 2 різних за розміром шматка.
- Більшу частину розкачати до товщини 1 див.
- Деко змастити маслом і присипати борошном.
- Перекласти пласт тіста на деко, викласти начинку.
- Меншу частину тіста розкачати, накрити пиріг зверху і защипнути краю.
- Залишилися жовтками змастити поверхню пирога.
- Готувати 30 хвилин в духовці при температурі 210 градусів.