Оселедець під шубою рулетом – 6 рецептів з фото покроково

Оселедець під шубою з плавленим сиром на святковий стіл

У цьому рецепті можна використовувати як вершковий сир, так і плавлений сирок. У будь-якому випадку вийде незвично і дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Плавлений сирок (вершковий сир) – 1 пачка.
  • Слабосолона оселедець – 1 шт.
  • Буряк маленького розміру – 3-4 шт.
  • Невелика картопля – 3 шт.
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

  • Картоплю, буряк, моркву варимо, чистимо шкірку, натираємо на крупній тертці.
  • Яйця варимо круто, видаляємо шкаралупу і також натираємо на тертці.
  • Оселедець обробляємо, прибираємо великі кістки і знімаємо шкірку, філе нарізаємо невеликими шматочками.
  • Плавлений сирок тремо на крупну тертку.
  • На рівній поверхні розстилаємо харчову плівку, першим шаром кладемо буряк, змащуємо майонезом. Наступний шар тертої моркви, поверх нього також майонез. Після морквяного викладаємо шар плавленого сиру, поверх нього кладемо яйця, шар змащуємо майонезом. Потім йде шар тертої картоплі, потім майонез. Останнім кладемо філе оселедця. Беремо за краї плівки і згортаємо рулет, закріплюємо краю харчової плівки і прибираємо салат в холодильник на 1-2 години, щоб він добре просочився. Готовий рулет можна розрізати на кілька порцій і прикрасити зірочками з варених яєць.
  • Приємного апетиту!