Оселедець під шубою рулетом – 6 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт оселедця під шубою рулетом з желатином

Для того, щоб урізноманітнити святкове меню, пропонуємо вам приготувати страву «Оселедець під шубою з желатином (в желе)». Варто сказати, що такий варіант приготування зробить його ніжніші.

Інгредієнти:

  • Слабосолона оселедець – 1 шт.
  • Майонез – 250 гр.
  • Желатин – 10 гр.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Дрібна буряк – 3-4 шт.
  • Невеликого розміру картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибулина – 31/2 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Для приготування седелкі під шубою в желе підійде як швидкорозчинний желатин, так і звичайний. Якщо потрібно замочити желатин, то залийте його холодною водою і залиште на 30 хвилин, поки будете займатися іншими інгредієнтами страви.
  • Овочі промиваємо, варимо, час приготування залежить від розмірів коренеплодів, тому періодично перевіряємо ступінь готовності овочів, проколюючи їх, і дістаємо з каструлі. Готові овочі охолодити, очистити від шкірки, натираємо на тертці і розкладаємо по окремих мисках.
  • Яйця варимо круто, очищаємо від шкаралупи і тремо на дрібну тертку.
  • Цибулю дрібно нарізаємо.
  • Для салату будемо використовувати філе оселедця. Тому якщо у вас ціла риба, то її потрібно випатрати, відрізати голову, відокремити філе від кісток і шкіри, м’ясо нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо філе оселедця і цибулю.
  • В окремій ємності змішуємо майонез з розчиненим у воді желатином. Отриману желатинову масу розподіляємо по мисочкам з яйцями, картоплею, морквою, буряком, перемішуємо вміст кожної миски.
  • На рівній поверхні розстилаємо два шари харчової плівки, викладаємо шар з буряка, ложкою формуємо прямокутник, потім робимо морквяний шар, його і кожен наступний шар робимо менше площі, ніж буряковий. Наступний шар з яєць, після нього картопляний. На шарі з картоплі з однієї з довгих сторін викладаємо оселедець і цибулю. Акуратно беремо за один край плівки і починаємо формувати рулет, потрібно зробити так, щоб оселедець була всередині рулету. Закріплюємо краю плівки і ставимо рулет в холодильник на 6-8 годин, щоб він застиг. До столу рулет можна подавати цілком або розрізавши його на порції.
  • Приємного апетиту!