Оселедець під шубою рулетом – 6 рецептів з фото покроково

Як приготувати оселедець під шубою в лаваші?

Яскравий і неймовірно смачний салат «оселедець під шубою» подається зазвичай загальним стравою. Ми пропонуємо вам кілька вдосконалений рецепт цього салату, при якому ви з легкістю зможете розділити його на окремі порції.

Інгредієнти:

  • Слабосолона оселедець – 1 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Лаваш тонкий – 4 шт.
  • Буряк невеликого розміру – 4-5 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Буряк, картопля, морква промиваємо й варимо в шкірці. Чекаємо поки овочі охолонуть, очищаємо і натираємо їх на крупній тертці. Буряк віджимаємо від вологи за допомогою марлі.
  • Яйця відварюємо круто, охолодити, очистити від шкаралупи і натираємо на тертці.
  • Відокремлюємо філе оселедця від кісток і шкірки, ріжемо на дрібні кубики. Цибулю дрібно нарізаємо, перемішуємо з оселедцем і соняшниковою олією.
  • Коли всі інгредієнти готові, приступаємо до формування рулету. Лаваш розкладаємо на столі, змащуємо його невеликою кількістю майонезу, зверху викладаємо натерту буряк. Потім кладемо ще один лист лавашу, дещо зміщуючи його, змащуємо майонезом, розподіляємо терту моркву по його поверхні, накриваємо листом лаваша, промазуємо майонезом. Кладемо подрібнені яйця, накриваємо останнім листом лавашу, змащуємо його майонезом, викладаємо на нього тертий картопля. З одного краю кладемо філе оселедця і лук, з цього краю починаємо згортати рулет. Щоб рулет краще стримався, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо в холодильнику на 4-5 годин. Готову страву розрізаємо на порції по 3-4 сантиметри товщиною і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!