Оселедець під шубою рулетом – 6 рецептів з фото покроково

Оселедець під шубою у вигляді рулету з яблуками

Ще один варіант рулету оселедця під шубою, який ми розглянемо в цій статті – це рулет з додаванням яблука.

Інгредієнти:

  • Оселедець слабосолона – 1 шт. (150-200 гр.).
  • Буряк дрібна – 4-5 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Моркву невеликого розміру – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Майонез – 150-200 гр.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Кріп зелений – один пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Овочі: картопля, буряк, морква промиваємо, варимо, остуджуємо, очищаємо від шкірки і натираємо на тертці. За допомогою марлі віджимаємо натерту буряк від зайвої рідини. Яблуко тремо на крупну тертку.
  • Відокремлюємо філе оселедця від кісток, дрібно нарізаємо. Цибулину дрібно нарізаємо, змішуємо з рибою і столовою ложкою соняшникової олії.
  • Для того, щоб згорнути рулет, розстеляємо на столі харчову плівку, можна це зробити в два шари. Спочатку на плівку викладаємо шар буряків, змащуємо його майонезом, зверху не доходячи до країв йде шар моркви, змащуємо його майонезом. Потім кладемо терті яблука, зверху змащуємо майонезом, після викладаємо шар з картоплі, з одного краю кладемо оселедець, не розподіляючи по всій поверхні. Беремо за один край харчової плівки і починаємо загорнути рулет, так щоб риба опинилася в середині. Рулет загорнути плівкою і прибираємо в холодильник на 6-8 годин. До столу страву подаємо охолодженим.
  • Приємного апетиту!