Олів'є з ковбасою і горошком – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково
Олів’є з копченою ковбасою і маринованими огірками на святковий стіл
Олів’є з копченою ковбасою виходить не менш смачним, ніж його традиційний тезка, хіба що має більш насичений, злегка «димний» аромат. Ковбасу потрібно купувати не суху, відмінно підійде копчений сервелат.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
Ковбаса копчена – 220 г;
Горошок консервований – 130 г;
Огірок маринований – 3 шт.;
Яйця курячі – 3 шт.;
Картопля – 3 шт.;
Морква – 1 шт.;
Сіль, майонез – до смаку.
Процес приготування:
Картоплю відварити в мундирі, готовність перевірити, надколов виделкою. Остудити і зняти шкірку, порізати на кубики невеликого розміру.
Моркву можна зварити в одній каструлі з картоплею, далі охолодити, очистити і нашаткувати кубиками такого ж розміру, всипати до картоплі.
Копчену ковбасу звільнити від плівки, порізати однаковими шматочками, додати в салатник.
Яйця зварити круто, остудити в холодній воді і зняти шкаралупу. Порізати кубиками і додати в олів’є.
Огірки разом зі шкіркою порізати на кубики, викласти в сито і віджати маринад руками. Додати шматочки в салат.
З консервованого горошку злити рідину, можна відкинути на сито. Додати горошок до решти продуктів.
Заправити олів’є деякою кількістю майонезу, при бажанні можна посолити. Дати настоятися в холодильнику і просочитися близько півгодини, далі можна подавати на стіл, прикрасивши свіжою зеленню, залишками яєць або зеленим горошком.