Олів'є з ковбасою і горошком – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

Простий і смачний рецепт олів’є з ковбасою, горошком, свіжим огірком

Багато господинь замість солоного огірка кладуть в олів’є свіжий. Такий вибір обґрунтований: огірок надає салату свіжий літній смак, як ніби полегшуючи його. Однак щоб блюдо не вийшло прісним, краще змішати свіжий огірок маринований в пропорції 1:1. Останній, привнесе в загальний смак свою пікантність. І, звичайно, обов’язково купити варену ковбасу хорошої якості.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 480 м;
  • Горошок зелений заморожений – 180 г;
  • Картопля – 280 м;
  • Морква – 260 г;
  • Цибуля ріпчаста – 140 г;
  • Яйця курячі – 6 шт.;
  • Огірок свіжий – 170 г;
  • Огірок маринований – 130 г;
  • Яблуко зелене – 1 шт.;
  • Майонез – 200 г;
  • Олію соняшникову – 15 мл;
  • Масло вершкове – 25 г;
  • Перець червоний мелений, сіль – за своїм смаком;
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

  • У сотейнику закип’ятити підсолену воду, вимкнути вогонь. Всипати заморожений горошок, бланшувати протягом 6-7 хв., а потім відкинути на друшляк, злити зайву вологу. Очищену моркву порізати соломкою, викласти на гарячу сковороду з розтопленим вершковим маслом, додати рослинне масло і обсмажити на середньому вогні до м’якого стану близько 7-8 хв., присипати сіллю і меленим червоним перцем. У ту ж сковороду додати горошок, зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.
  • Зелені огірки, не знімаючи шкірку, порізати соломкою, злегка посолити і викласти в друшляк, дати постояти 10 хв. За цей час під впливом солі виділиться зайва рідина.
  • Яйця зварити круто, очистити і дрібно порубати.
  • З вареної ковбаси зняти плівку і порізати її кубиками середнього розміру, приблизно як інші інгредієнти.
  • Мариновані огірки також, не знімаючи шкірку, покришити дрібною соломкою і відкинути на сито, віджати зайву вологу.
  • Картоплю відварити в мундирі до готовності, тут же покласти його на 2 хв. в крижану воду, щоб добре знімалася шкірка. Нарізати на невеликі кубики.
  • Очищену цибулю дрібно порізати, присмачити дрібкою солі і обсмажити в сковороді, де готувалася морква, до легкої рум’яності.
  • Всі складові перемішати в салатнику. З яблук зняти шкірку і тут же потерти на крупній тертці. Додати в салат, яблуко і майонез, спробувати і посолити, якщо потрібно.
  • Прикрасити свіжою зеленню, і дати постояти в холодильнику близько 40 хв. Більше тримати не варто, огірок і яблуко будуть пускати сік.
  • Приємного апетиту!