Олів'є з ковбасою і горошком – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково
Як приготувати смачний салат олів’є з додаванням яблука?
У нас не дуже люблять додавати до класичної версії інші продукти, особливо солодкі фрукти. Однак з додаванням яблука салат перетворюється: виходить інший аромат, в процесі поїдання відчувається хрускіт яблучних кубиків. Яблука краще брати не солодкі, а з легкою кислинкою.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 3.
Інгредієнти:
Ковбаса варена – 260 г;
Горошок консервований – 120 г;
Яблука зелені – 2 шт.;
Картопля – 2 шт.;
Яйця курячі – 2 шт.;
Морква – 1 шт.;
Цибуля-порей – 1 стебло;
Огірки мариновані – 3 шт.;
Майонез – 60 г;
Сік лимона – 20 мл;
Перець чорний мелений, сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
Моркву і картоплю, не знімаючи шкірки, помити, відрізати хвостики і капелюшки у моркви, відварити овочі. Зняти з картоплі і моркви шкірку, порізати м’якоть на маленькі кубики і змішати в мисці.
Варену ковбасу порізати на невеликі брусочки або кубики, додати до нарізаних овочів.
З промитого стебла цибулі-порею зняти верхню плівку, сам стебло порізати на тонкі кільця, додати в загальну миску.
З зелених яблук зняти шкірку і видалити серцевину, порізати їх кубиками такого ж розміру, як і всі овочі для салату, і відразу ж збризнути соком лимона, щоб шматочки яблука не потемніли.
Зварені круто яйця очистити, порізати кубиками, викласти до заготівлі для олів’є. Мариновані огірки порізати кубиками, відкинути на сито, злити рідину і віджати, додати в салат. З горошку злити воду і додати його в миску. Масу посолити, поперчити.
Приправити суміш нарізаних інгредієнтів невеликою кількістю майонезу. Ретельно перемішати кілька разів до тих пір, поки всі кубики не покриються рівномірно соусом.
На блюдо встановити формувальне кільце (можна вирізати з пластикової пляшки, обрізавши його з двох кінців), викласти салат прибрати в холодильник на 40 хв. просочитися, потім кільце акуратно зняти. Виходить гарна рівна порція салату у формі циліндра. Подавати в охолодженому вигляді.