Олів'є з ковбасою і горошком – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

Як приготувати смачний салат олів’є з додаванням яблука?

У нас не дуже люблять додавати до класичної версії інші продукти, особливо солодкі фрукти. Однак з додаванням яблука салат перетворюється: виходить інший аромат, в процесі поїдання відчувається хрускіт яблучних кубиків. Яблука краще брати не солодкі, а з легкою кислинкою.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 260 г;
  • Горошок консервований – 120 г;
  • Яблука зелені – 2 шт.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля-порей – 1 стебло;
  • Огірки мариновані – 3 шт.;
  • Майонез – 60 г;
  • Сік лимона – 20 мл;
  • Перець чорний мелений, сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Моркву і картоплю, не знімаючи шкірки, помити, відрізати хвостики і капелюшки у моркви, відварити овочі. Зняти з картоплі і моркви шкірку, порізати м’якоть на маленькі кубики і змішати в мисці.
  • Варену ковбасу порізати на невеликі брусочки або кубики, додати до нарізаних овочів.
  • З промитого стебла цибулі-порею зняти верхню плівку, сам стебло порізати на тонкі кільця, додати в загальну миску.
  • З зелених яблук зняти шкірку і видалити серцевину, порізати їх кубиками такого ж розміру, як і всі овочі для салату, і відразу ж збризнути соком лимона, щоб шматочки яблука не потемніли.
  • Зварені круто яйця очистити, порізати кубиками, викласти до заготівлі для олів’є. Мариновані огірки порізати кубиками, відкинути на сито, злити рідину і віджати, додати в салат. З горошку злити воду і додати його в миску. Масу посолити, поперчити.
  • Приправити суміш нарізаних інгредієнтів невеликою кількістю майонезу. Ретельно перемішати кілька разів до тих пір, поки всі кубики не покриються рівномірно соусом.
  • На блюдо встановити формувальне кільце (можна вирізати з пластикової пляшки, обрізавши його з двох кінців), викласти салат прибрати в холодильник на 40 хв. просочитися, потім кільце акуратно зняти. Виходить гарна рівна порція салату у формі циліндра. Подавати в охолодженому вигляді.
  • Приємного апетиту!