Олів'є з ковбасою і горошком – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково

Низькокалорійний олів’є з ковбасою і огірками без майонезу

Для зниження калорійності з олів’є потрібно прибрати майонез або варену ковбасу замінити куркою. У даному рецепті замінимо магазинний майонез низькокалорійної сметаною малого відсотка жирності.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 9.

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 160 г;
  • Горошок консервований – 160 г;
  • Огірок маринований – 3 шт.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Цибулю зелений – 80 г;
  • Сметана 15 % жирності – 100 г;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Варену ковбасу порізати на кубики невеликого розміру.
  • Зварити картоплю в мундирі, очистити і порізати на кубики.
  • У підсоленій воді відварити круто яйця. Варити 10 хв. після закипання води, після чого відразу ж перекласти в холодну воду і остудити. Коли яйця охолонуть, очистити і порізати на кубики.
  • Зварити моркву очистити і порізати на кубики.
  • Мариновані огірки разом з шкіркою порізати на невеликі кубики і віджати, додати в салат.
  • З’єднати всі підготовлені продукти в одному великому салатнику або мисці, додати горошок, проціджений через сито.
  • Пір’я зеленої цибулі промити і нашаткувати.
  • Додати шматочки цибулі в салат.
  • Додати до салату сметану і посолити.
  • Перемішати всі інгредієнти, щоб в салаті рівномірно розподілилася сметана. Подавати після 30 хв. перебування в холодильнику.
  • Приємного апетиту!