Олів'є з ковбасою і горошком – класичний рецепт і 5 варіантів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування олів’є без додавання моркви
Для людей, які на дух не переносять смак вареної моркви, наступний рецепт доведеться до речі: з нього виключена моркву в будь-якому її вигляді. В іншому рецепт досить традиційний.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Горошок консервований – 1 банка;
Ковбаса варена «Докторська» ‑ 330 г;
Картопля – 2 шт.;
Огірок свіжий або солоний – 2 шт.;
Яйця курячі – 5 шт.;
Майонез – 6 ст. л.;
Сіль – за своїм смаком;
Зелень петрушки для прикраси.
Процес приготування:
Першим ділом відварити картоплю в мундирі в підсоленій воді. Головне не переварити, інакше при перемішуванні картопля почне розповзатися і втратить вигляд гарних кубиків. Готову картоплю очистити від шкірки і порізати на рівні кубики середнього розміру.
Зробити з тупого кінця яйця прокол голкою, стежити, щоб шкаралупа не тріснула. Це потрібно, щоб згодом можна було легко видалити шкаралупу. Яйця акуратно викласти в киплячу солону воду з дрібкою соди і варити 10 хв. Очистити, нашаткувати кубиками і додати до картоплі.
Вимиті свіжі огірки, не знімаючи шкірки, порізати на невеликі шматочки, можна попередньо видалити м’якоть.
Варену ковбасу порізати на кубики, додати до решти нарізаним інгредієнтів.
Відкрити банку з горошком, злити воду і викласти продукт в друшляк. Це позбавить салат від зайвої водянистості. Додати горошини до основної маси.
Салат перемішати, посолити, якщо потрібно.
Розкласти олів’є по порційним салатникам, присмачивши майонезом перед подачею. Прикрасити листочками вимитої зелені петрушки.