Перловка з м’ясом і овочами в мультиварці
Перлова крупа дуже поживна і корисна, але варити її доведеться досить довго. Саме тому для приготування краще використовувати мультиварку, щоб не довелося постійно стежити за процесом. Інгредієнти смажать і тушкують окремо, щоб м’ясо не разварилось. Зазначений час смаження м’яса передбачає використання свинячий м’якоті. Для яловичини час необхідно збільшити на 15 хвилин.
Інгредієнти:
- 1 кг м’яса;
- 100 г моркви;
- 50 г цибулі;
- 500 г перлової крупи;
- 50 г помідорів;
- 200 г болгарського перцю;
- 4 головки часнику;
- 70 мл рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Перлову крупу залити холодною водою і залишити на ніч.
- Цибулю і м’ясо нарізати невеликими кубиками.
- У чашу налити рослинне масло, викласти цибулю і м’ясо.
- Вибрати режим «Смаження» і готувати 30 хвилин.
- М’ясо з цибулею перекласти з мультиварки на тарілочку.
- Нарізати соломкою перець і моркву, засипати в каструлю мультиварки.
- Помідор нарізати кубиками, з часнику зняти верхню лушпиння.
- Помідори і часник додати до моркви.
- Обсмажити овочі 10 хвилин в тому ж режимі, потім прибрати їх до м’яса і перемішати.
- В мультиварку засипати крупу і залити водою (трохи вище крупи).
- Готувати в режимі «Гасіння» півтори години.
- До перловке всипати раніше обсмажені інгредієнти, перешкодити і протушкувати ще 5 хвилин.