М'ясо в мультиварці

Перловка з м’ясом і овочами в мультиварці

Перлова крупа дуже поживна і корисна, але варити її доведеться досить довго. Саме тому для приготування краще використовувати мультиварку, щоб не довелося постійно стежити за процесом. Інгредієнти смажать і тушкують окремо, щоб м’ясо не разварилось. Зазначений час смаження м’яса передбачає використання свинячий м’якоті. Для яловичини час необхідно збільшити на 15 хвилин.
Інгредієнти:

  • 1 кг м’яса;
  • 100 г моркви;
  • 50 г цибулі;
  • 500 г перлової крупи;
  • 50 г помідорів;
  • 200 г болгарського перцю;
  • 4 головки часнику;
  • 70 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Перлову крупу залити холодною водою і залишити на ніч.
  • Цибулю і м’ясо нарізати невеликими кубиками.
  • У чашу налити рослинне масло, викласти цибулю і м’ясо.
  • Вибрати режим «Смаження» і готувати 30 хвилин.
  • М’ясо з цибулею перекласти з мультиварки на тарілочку.
  • Нарізати соломкою перець і моркву, засипати в каструлю мультиварки.
  • Помідор нарізати кубиками, з часнику зняти верхню лушпиння.
  • Помідори і часник додати до моркви.
  • Обсмажити овочі 10 хвилин в тому ж режимі, потім прибрати їх до м’яса і перемішати.
  • В мультиварку засипати крупу і залити водою (трохи вище крупи).
  • Готувати в режимі «Гасіння» півтори години.
  • До перловке всипати раніше обсмажені інгредієнти, перешкодити і протушкувати ще 5 хвилин.