Бефстроганов з яловичини

Бефстроганов – це традиційне російське блюдо, яке з’явилося ще в 19 столітті. Його першим кулінаром став кухар графа Олександра Строганова. В різних джерелах зустрічаються видозмінені назви: «м’ясо по-строгановськи», «м’ясо а ля Строганов», «Беф-Строганов».
Через якийсь час іммігранти з Росії поширили новий рецепт по всьому світу. Тому
бефстроганов можна зустріти практично в будь-якому ресторані, як у країнах СНД, так і
в Європі.
Таку популярність блюдо отримало за свою зручність. Бефстроганов легко ділиться на порції, швидко
готується і задовольняє смак навіть найвибагливіших гурманів. При цьому соус, який входить в рецепт,
подають не окремо, а як підливи, що дозволяє подати разом з м’ясом
будь гарнір.
До складу класичного Бефстроганова входить тушковане м’ясо і підлива. У минулі часи
використовували виключно яловичину або телятину, втім, сучасні кулінари
розширили звичні горизонти. Так можна зустріти бефстроганов з м’яса птиці,
оленини, свинини і навіть з морепродуктів. Для соусу підійде сметана або
вершки.
Знаменитий кухар Ст. Похльобкін в якості гарніру рекомендує картоплю, обсмажену в великому
кількості олії (у фритюрниці). Втім, підійдуть і звичайні
макарони, каші, пюре або рис. Традиційно разом з бефстрогановом подають свіжі
овочі.