Суп з гречкою і м’ясом в мультиварці
Простий і смачний варіант супу. Для нього підійдуть курячі стегенця, а, при бажанні, можна додати ще 2-3 сосиски. Їх треба порізати кружальцями і додати в суп разом з гречаною крупою. Якщо хочеться знизити калорійність страви, овочі з м’ясом можна не обсмажувати. Готовий суп рекомендується подавати з зеленою цибулею.
Інгредієнти:
- 0,5 кг курки;
- 1 стакан гречаної крупи;
- 0,5 кг картоплі;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати моркву соломкою, цибулю – кубиками.
- Курку промити, обсушити, розділити на порційні частини (якщо це філе, то нарізати кубиками).
- Овочі і м’ясо викласти в чашу мультиварки і обсмажити на рослинній олії 15 хвилин.
- Картоплю нарізати кубиками або брусочками, крупу промити, видалити сміття.
- В каструльку, додати картоплю, гречку, пару лаврових листочків, сіль і перець.
- Залити в каструлю гарячу воду, перешкодити і готувати 1 годину в режимі «Гасіння».