Гуляш зі свинини

Ще з радянських часів гуляш зі свинини – обов’язковий атрибут
смачного сімейної вечері або святкового столу. Багатьом він запам’ятався ще з
дитячого садка. Самий правильний спосіб приготувати таку страву – це запекти
його в казанку над вогнищем, але існує і безліч варіантів, як зробити
гуляш будинку.
Гуляш зі свинини важко назвати легким або дієтичним
стравою, зате їм можна нагодувати навіть самого зголоднілого гостя. Густа
підлива і жирне м’ясо роблять гуляш дивно ситним та смачним. Тим не менш,
його не слід подавати як окрему страву.
У традиційному угорському гуляш використовують виключно
яловичину, а свинина – це споконвічно російське додаток. Саме вона надає страві дивно ніжний
смак і м’яку консистенцію. Для гуляшу потрібно вибрати свинячу вирізку без плівки
і прожилок. В іншому всі продукти невибагливі і обов’язково знайдуться на
будь кухні, а саме приготування – процес нескладний і захоплюючий.
Який би рецепт гуляшу ви не використовували, до нього
обов’язково потрібно приготувати гарнір. Це можуть бути різні каші,
картопляне пюре, макарони або рис. Трохи освіжити страва допоможе салат з
капусти, свіжих огірків і помідорів. В якості додаткової приправи можна
використовувати вершковий, часниковий, томатний або будь-який інший соус за смаком.
Шматочки м’яса зазвичай викладають зверху решти страви,
щоб підлива максимально вбралася в гарнір. Прикрашають все зеленню і овочевий
нарізкою.