Смачна тушкована картопля з м’ясом у мультиварці
Проста, смачна і дуже ситна тушкована картопля з м’ясом. Можна додати лавровий лист і подрібнену зелень. М’ясо вибирати на свій смак, не змінюючи спосіб і час приготування.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 500 г м’яса;
- 3 зубчики часнику;
- 100 г цибулі;
- 200 г сметани;
- 200 мл води;
- 100 г моркви;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати дрібними кубиками цибулю та моркву, обсмажувати 10 хвилин на рослинній олії в режимі «Випічка».
- Додати воду і сметану, перешкодити.
- Кубиками нарізати картоплю і м’ясо, викласти в каструлю, посолити і поперчити.
- Змінити режим «Гасіння», готувати 1 годину.
- В кінці приготування додати подрібнений часник (приблизно за 10 хвилин до сигналу).
М’ясо по-французьки з грибами в мультиварці
Таке м’ясо гідно меню будь-якого ресторану, а в якості домашнього вечері йому просто не буде рівних. Щоб картопля вийшов більш соковитим і добре гармоніював зі свининою, краще викладати його кількома шарами, змащуючи кожен майонезом. Важливо, щоб інгредієнти не виходили за межі м’ясних шматочків, інакше вони можуть пригоріти.
Інгредієнти:
- 200 р свинини;
- 400 г картоплі;
- 50 г цибулі;
- 50 г печериць;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 50 г помідорів;
- 2 ст. л. майонезу;
- 50 г твердого сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Свинину промити, нарізати медальйонами не товщі 0,5 див.
- Кожен шматочок м’яса трохи посолити і відкласти в сторону.
- Гриби нарізати невеликими скибочками, цибулю – півкільцями, помідори та картопля – тонкими кружальцями.
- Дрібно натерти сир.
- У чашу мультиварки налити олію, викласти м’ясо в один шар.
- Свинину змастити майонезом, викласти зверху цибулю і знову змастити.
- Шарами на м’ясо викласти гриби, картоплю і помідори.
- Посипати блюдо сиром і запікати 40 хвилин в режимі «Випічка».