Пельмені в мультиварці

Пельмені в мультиварці — простий спосіб швидко приготувати ситне блюдо для всієї родини. Самі по собі пельмені – м’ясне страву з прісного тіста і м’ясної начинки. За класичним рецептом в пельменний тіста входить борошно, яйця, вода і сіль. З цих інгредієнтів замішують густе тісто еластичне, з якого розкачують невеликі гуртки, наповнюють їх начинкою і формують пельмені.
Зараз найчастіше використовують пельмені у вигляді напівфабрикатів, їх легко придбати в будь-якому магазині. У такому вигляді продукт не завжди корисний, так як багато виробників для їх виготовлення застосовують неякісне м’ясо, консерванти, барвники, хімічні добавки і рослинні жири. Тому до вибору покупних пельменів варто ставитися з усією відповідальністю і уважно вивчати склад продукту. Інша справа домашні вироби – тут ви можете бути впевнені в якості борошна і яєць, і вам все відомо про склад м’ясної начинки.
Варіацій пельменів існує величезна безліч, один від одного вироби відрізняються як начинкою, так і формою. В якості фаршу використовують м’ясо різних видів (яловичину, свинину, курку). Найбільш смачними вважаються пельмені, в яких присутній кілька сортів м’яса. Гарні пельмені з рибою, грибами і різними овочами.
Класичний спосіб приготування виробів — варіння у підсоленій воді з додаванням спецій. Іноді пельмені відварюють в м’ясному бульйоні, так страва набуває більш багатий смак.
Сучасні господині вже давно обзавелися такою незамінною помічницею на кухні, як мультиварка. У цьому пристрої можна приготувати пельмені кількома способами. По-перше, відварити в киплячій воді (близько 1,5 літрів), встановивши режим «Суп». У воду слід додавати спеції, зелень, часник і сіль. Після закипання рідини пельмені занурюють у воду, перемішують і закривають кришку. По-друге, пельмені можна приготувати на пару. Для цього мультиварка комплектується спеціальною кошиком. По-третє, обсмажити до рум’яної скоринки в режимі «Випічка» або «Смаження». Смажені пельмені добре подавати як закуску. Крім того, їх можна запекти під різними соусами з додаванням овочів і спецій.