Рис з м’ясом і овочами в горщиках
Дуже корисне і смачне блюдо з рису і запечених овочів. Ідеально для його приготування підійде телятина. Щоб м’ясо вийшло більш рум’яним, можна замінити рослинне масло маргарином.
Інгредієнти:
- 400 г м’яса;
- 2 склянки рису;
- 200 г грибів;
- 500 г капусти;
- 1 цибулина;
- 2 болгарських перцю;
- 1 зубчик часнику;
- 1 л м’ясного бульйону;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Розігріти олію на сковороді і обсмажити м’ясо, нарізане кубиками.
- Цибулю порізати півкільцями і додати на сковороду.
- Капусту нашаткувати, гриби розрізати навпіл або на чотири частини, перець нарізати кільцями.
- Висипати всі овочі до м’яса і цибулі, посолити, поперчити, перешкодити і злегка обсмажити.
- Вміст сковорідки розподілити по горщикам, залити бульйоном.
- Горщики поставити в духовку на півгодини, виставивши температуру 180 градусів.
- Відварити до напівготовності рис і додати до решти інгредієнтів.
- Готувати ще 20 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати м’ясо в горщиках. Приємного апетиту!
М’ясо в горщиках – це ситний обід з неповторним запахом і дуже ніжним смаком. Додати в нього можна свій улюблений гарнір і будь-які овочі, які не тільки відмінно запекутся, але і не втратять вітаміни під час приготування. Як приготувати м’ясо в горщиках, підкажуть поради від досвідчених кулінарів:
- Перед тим, як готувати м’ясо в горщиках, духовку краще не розігрівати;
- Якщо ви заправляєте горщики сметаною, то її необхідно розвести у воді до консистенції нежирного кефіру;
- Щоб знизити калорійність страви, сметану можна замінити знежиреним кефіром;
- Замість м’ясного бульйону заправити горщики можна водою, розчинивши в ній бульйонний кубик.