М'ясо в горщиках

Рис з м’ясом і овочами в горщиках

Дуже корисне і смачне блюдо з рису і запечених овочів. Ідеально для його приготування підійде телятина. Щоб м’ясо вийшло більш рум’яним, можна замінити рослинне масло маргарином.
Інгредієнти:

  • 400 г м’яса;
  • 2 склянки рису;
  • 200 г грибів;
  • 500 г капусти;
  • 1 цибулина;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 л м’ясного бульйону;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Розігріти олію на сковороді і обсмажити м’ясо, нарізане кубиками.
  • Цибулю порізати півкільцями і додати на сковороду.
  • Капусту нашаткувати, гриби розрізати навпіл або на чотири частини, перець нарізати кільцями.
  • Висипати всі овочі до м’яса і цибулі, посолити, поперчити, перешкодити і злегка обсмажити.
  • Вміст сковорідки розподілити по горщикам, залити бульйоном.
  • Горщики поставити в духовку на півгодини, виставивши температуру 180 градусів.
  • Відварити до напівготовності рис і додати до решти інгредієнтів.
  • Готувати ще 20 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати м’ясо в горщиках. Приємного апетиту!
М’ясо в горщиках – це ситний обід з неповторним запахом і дуже ніжним смаком. Додати в нього можна свій улюблений гарнір і будь-які овочі, які не тільки відмінно запекутся, але і не втратять вітаміни під час приготування. Як приготувати м’ясо в горщиках, підкажуть поради від досвідчених кулінарів:

  • Перед тим, як готувати м’ясо в горщиках, духовку краще не розігрівати;
  • Якщо ви заправляєте горщики сметаною, то її необхідно розвести у воді до консистенції нежирного кефіру;
  • Щоб знизити калорійність страви, сметану можна замінити знежиреним кефіром;
  • Замість м’ясного бульйону заправити горщики можна водою, розчинивши в ній бульйонний кубик.