М'ясо в горщиках

Гречка з м’ясом у горщиках по-домашньому

Такий рецепт приготування гречаної крупи допоможе не тільки нагодувати домочадців, але й смачно ввести в раціон цей корисний продукт. У поєднанні з м’ясом і грибами ця каша дозволить насититися навіть справжнім богатирям, додасть сил і бадьорості. Краще всього використовувати яловичину або нежирну свинину.
Інгредієнти:

  • 500 г м’яса;
  • 200 г гречаної крупи;
  • 100 г грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1 л м’ясного бульйону;
  • 50 г вершкового масла;
  • Лавровий лист;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо, цибулю та гриби нарізати кубиками, змішати і викласти в горщики.
  • Додати сіль і перець за смаком.
  • У кожен горщик всипати 3 столові ложки гречаної крупи.
  • Кинути по 1 лавровому листочку і залити в горщики бульйон.
  • Готувати страву під закритими кришками 45 хвилин.
  • Температуру виставити 200 градусів, але попередньо духовку не прогрівати.
  • Знизити температуру до 150 градусів і готувати ще 30 хвилин.
  • Після приготування додати в горщики вершкове масло і перешкодити.