Гречка з м’ясом у горщиках по-домашньому
Такий рецепт приготування гречаної крупи допоможе не тільки нагодувати домочадців, але й смачно ввести в раціон цей корисний продукт. У поєднанні з м’ясом і грибами ця каша дозволить насититися навіть справжнім богатирям, додасть сил і бадьорості. Краще всього використовувати яловичину або нежирну свинину.
Інгредієнти:
- 500 г м’яса;
- 200 г гречаної крупи;
- 100 г грибів;
- 1 цибулина;
- 1 л м’ясного бульйону;
- 50 г вершкового масла;
- Лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо, цибулю та гриби нарізати кубиками, змішати і викласти в горщики.
- Додати сіль і перець за смаком.
- У кожен горщик всипати 3 столові ложки гречаної крупи.
- Кинути по 1 лавровому листочку і залити в горщики бульйон.
- Готувати страву під закритими кришками 45 хвилин.
- Температуру виставити 200 градусів, але попередньо духовку не прогрівати.
- Знизити температуру до 150 градусів і готувати ще 30 хвилин.
- Після приготування додати в горщики вершкове масло і перешкодити.