М’ясо з грибами і картоплею в горщиках
Для приготування цієї страви підійдуть як свіжі, так і заморожені гриби. Вони надають м’ясу і картоплі тонкий лісовий аромат і роблять спекотне більш ситним. Крім солі і перцю можна додати в горщики прованські трави, це зробить блюдо ще більш насиченим.
Інгредієнти:
- 300 г м’яса;
- 200 г печериць;
- 300 г картоплі;
- 100 г твердого сиру;
- 1 зубчик часнику;
- 1 цибулина;
- 3 ст. л. сметани;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясо порізати брусочками, викласти в горщик і посолити.
- Подрібнити цибулю і нарізати гриби пластинками.
- Цибулю викласти на розігріту сковороду, обсмажити, додати печериці.
- Готувати гриби, поки не випарується вся зайва волога.
- Засипати смажені шампіньйони поверх м’яса.
- Картоплю нарізати кружальцями завтовшки 1 см і викласти в горщик.
- Посипати страву тертим сиром.
- Додати до сметани сіль, перець, дрібно нарізаний часник і спеції, перемішати і викласти на сир.
- Запікати 1 годину при температурі 200 градусів, закривши горщики кришками.