М'ясо в горщиках

М’ясо з грибами і картоплею в горщиках

Для приготування цієї страви підійдуть як свіжі, так і заморожені гриби. Вони надають м’ясу і картоплі тонкий лісовий аромат і роблять спекотне більш ситним. Крім солі і перцю можна додати в горщики прованські трави, це зробить блюдо ще більш насиченим.
Інгредієнти:

  • 300 г м’яса;
  • 200 г печериць;
  • 300 г картоплі;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. сметани;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо порізати брусочками, викласти в горщик і посолити.
  • Подрібнити цибулю і нарізати гриби пластинками.
  • Цибулю викласти на розігріту сковороду, обсмажити, додати печериці.
  • Готувати гриби, поки не випарується вся зайва волога.
  • Засипати смажені шампіньйони поверх м’яса.
  • Картоплю нарізати кружальцями завтовшки 1 см і викласти в горщик.
  • Посипати страву тертим сиром.
  • Додати до сметани сіль, перець, дрібно нарізаний часник і спеції, перемішати і викласти на сир.
  • Запікати 1 годину при температурі 200 градусів, закривши горщики кришками.