М'ясо в горщиках

Перловка з м’ясом у горщиках в духовці

Перлова крупа містить безліч вітамінів і корисних речовин і при цьому відмінно поєднується з усіма видами м’яса. Перед приготуванням її необхідно замочити у чистій воді на кілька годин. Краще всього для цієї страви підійде білий цибулю. Розраховано на 3 горщика по 0,5 літра.
Інгредієнти:

  • 1 склянку перлової крупи;
  • 350 г м’яса;
  • 2 моркви;
  • ½ Кабачка;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 90 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Крупу залити двома склянками води, посолити і варити 20 хвилин.
  • Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями, м’ясо і кабачок – кубиками.
  • Обсмажити цибулю в олії до золотистого кольору, потім додати м’ясо.
  • Коли м’ясо підрум’яниться, засипати в сковороду моркву і смажити ще 15 хвилин.
  • Додати кабачок, продовжувати приготування 5 хвилин.
  • Сметану розвести в невеликій кількості води, додати гірчицю, сіль і перець.
  • Змішати піджарку з крупою, викласти в горщики.
  • У кожен горщик «втопити» 1 зубчик часнику.
  • Заправити страву сметанною заливкою і готувати 40 хвилин при 200 градусах.
  • Додати в горщики вершкове масло і запікати ще 10 хвилин.