Перловка з м’ясом у горщиках в духовці
Перлова крупа містить безліч вітамінів і корисних речовин і при цьому відмінно поєднується з усіма видами м’яса. Перед приготуванням її необхідно замочити у чистій воді на кілька годин. Краще всього для цієї страви підійде білий цибулю. Розраховано на 3 горщика по 0,5 літра.
Інгредієнти:
- 1 склянку перлової крупи;
- 350 г м’яса;
- 2 моркви;
- ½ Кабачка;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 2 ст. л. сметани;
- 90 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Крупу залити двома склянками води, посолити і варити 20 хвилин.
- Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями, м’ясо і кабачок – кубиками.
- Обсмажити цибулю в олії до золотистого кольору, потім додати м’ясо.
- Коли м’ясо підрум’яниться, засипати в сковороду моркву і смажити ще 15 хвилин.
- Додати кабачок, продовжувати приготування 5 хвилин.
- Сметану розвести в невеликій кількості води, додати гірчицю, сіль і перець.
- Змішати піджарку з крупою, викласти в горщики.
- У кожен горщик «втопити» 1 зубчик часнику.
- Заправити страву сметанною заливкою і готувати 40 хвилин при 200 градусах.
- Додати в горщики вершкове масло і запікати ще 10 хвилин.