Курка з ананасами

Курка з каррі і ананасами на сковороді

Оригінальне блюдо, яке обов’язково припаде до смаку любителям гострих приправ. Завдяки ананасу та великої кількості цукру, курка не буде занадто гірчити, а просто придбає цікавий східний присмак. Масло для смаження краще взяти оливкова.
Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки;
  • 1 стакан кокосового молока;
  • 1 ананас;
  • 1 ст. л. карі;
  • ¼ Склянки меду;
  • ¼ Склянки коричневого цукру;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ананас почистити, нарізати кубиками і викласти в миску.
  • Додати мед, каррі, цукор, сіль, перець і трохи ананасового соку.
  • Часник подрібнити, висипати в ту ж ємність.
  • Отриману суміш перелити в каструлю, закип’ятити і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
  • Куряче філе нарізати скибочками і залити кокосовим молоком.
  • Цибулю подрібнити, обсмажити на рослинній олії до прозорості.
  • На сковороду з цибулею викласти курку і смажити до золотистого кольору.
  • Нанизати шматочки курки на шпажки і знову покласти на сковороду.
  • Полити «шашлички» заздалегідь приготовленої ананасовій глазур’ю.
  • Смажити на повільному вогні 10 хвилин.