Курка з каррі і ананасами на сковороді
Оригінальне блюдо, яке обов’язково припаде до смаку любителям гострих приправ. Завдяки ананасу та великої кількості цукру, курка не буде занадто гірчити, а просто придбає цікавий східний присмак. Масло для смаження краще взяти оливкова.
Інгредієнти:
- 2 курячі грудки;
- 1 стакан кокосового молока;
- 1 ананас;
- 1 ст. л. карі;
- ¼ Склянки меду;
- ¼ Склянки коричневого цукру;
- 4 зубчики часнику;
- 1 цибулина;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Ананас почистити, нарізати кубиками і викласти в миску.
- Додати мед, каррі, цукор, сіль, перець і трохи ананасового соку.
- Часник подрібнити, висипати в ту ж ємність.
- Отриману суміш перелити в каструлю, закип’ятити і варити 10 хвилин на слабкому вогні.
- Куряче філе нарізати скибочками і залити кокосовим молоком.
- Цибулю подрібнити, обсмажити на рослинній олії до прозорості.
- На сковороду з цибулею викласти курку і смажити до золотистого кольору.
- Нанизати шматочки курки на шпажки і знову покласти на сковороду.
- Полити «шашлички» заздалегідь приготовленої ананасовій глазур’ю.
- Смажити на повільному вогні 10 хвилин.