Квасолевий суп з копченими реберцями
Це блюдо навряд чи повернеться язик назвати звичайним або простим. З його появою на столі, на трапезу швидко зберуться всі мешканці будинку. Такий суп стане відмінним рішенням для сімейного обіду і підійде навіть для зустрічі гостей. Час приготування складе приблизно 1 годину 30 хвилин.
Інгредієнти:
- 350 г копчених свинячих ребер;
- 200 г червоної квасолі;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 болгарський перець;
- 4 картоплини;
- 20 г вершкового масла;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ч. л. цукру;
- 6 горошин запашного перцю;
- 2 літри води;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Воду налити в каструльку і викласти туди ж квасоля, варити півгодини.
- Розтопити на сковороді вершкове масло, додати столову ложку рослинної.
- Подрібнити цибулю і часник, обсмажити 5 хвилин.
- Картоплю нарізати кубиками, моркву і перець – соломкою.
- На сковороду додати ще ложку масла, відсунути в бік цибулю і викласти моркву.
- Через 2 хвилини змішати цибулю з морквою і знову відсунути до краю, викласти перець.
- Ще через 2 хвилини додати томатну пасту і цукор, все перемішати.
- У каструлю з квасолею викласти реберця і картоплю, продовжувати приготування 15 хвилин.
- Пересипати в загальну каструлю піджарку, кинути лаврові листочки і перець.
- Варити суп 10 хвилин, потім додати подрібнену зелень і зняти з вогню.
- Залишити під кришкою на 15 хвилин.