Квасолевий суп

Квасолевий суп з копченими реберцями

Це блюдо навряд чи повернеться язик назвати звичайним або простим. З його появою на столі, на трапезу швидко зберуться всі мешканці будинку. Такий суп стане відмінним рішенням для сімейного обіду і підійде навіть для зустрічі гостей. Час приготування складе приблизно 1 годину 30 хвилин.
Інгредієнти:

  • 350 г копчених свинячих ребер;
  • 200 г червоної квасолі;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 болгарський перець;
  • 4 картоплини;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • 2 літри води;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Воду налити в каструльку і викласти туди ж квасоля, варити півгодини.
  • Розтопити на сковороді вершкове масло, додати столову ложку рослинної.
  • Подрібнити цибулю і часник, обсмажити 5 хвилин.
  • Картоплю нарізати кубиками, моркву і перець – соломкою.
  • На сковороду додати ще ложку масла, відсунути в бік цибулю і викласти моркву.
  • Через 2 хвилини змішати цибулю з морквою і знову відсунути до краю, викласти перець.
  • Ще через 2 хвилини додати томатну пасту і цукор, все перемішати.
  • У каструлю з квасолею викласти реберця і картоплю, продовжувати приготування 15 хвилин.
  • Пересипати в загальну каструлю піджарку, кинути лаврові листочки і перець.
  • Варити суп 10 хвилин, потім додати подрібнену зелень і зняти з вогню.
  • Залишити під кришкою на 15 хвилин.