Квасолевий суп зі свининою і фрикадельками
Таким супом можна легко нагодувати навіть самих голодних гостей. Він дуже ситний, поживний і, до того ж, корисний. Квасоля краще взяти білу. Також рекомендується додати пару лаврових листочків і чорний перець горошком, але це залишається на розсуд кулінара.
Інгредієнти:
- 300 г свинячого фаршу;
- 100 г квасолі;
- 1 морква;
- 4 картоплини;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 3 зубчики часнику;
- 2 літри води;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Воду залити в каструлю і довести до кипіння.
- Висипати в киплячу воду квасоля, варити на середньому вогні.
- Моркву натерти на тертці, цибулю подрібнити, картоплю нарізати кубиками.
- Цибулю з морквою обсмажити 5 хвилин на рослинній олії.
- Картоплю додати в каструлю до квасолі.
- Коли картопля стане м’яким, засипати інші овочі, варити ще 5 хвилин.
- Фарш викласти в глибоку тарілку, додати яйце і спеції за смаком.
- Добре перемішати фарш, зробити невеликі фрикадельки.
- Фрикадельки акуратно викласти в каструлю з супом.
- Продовжувати приготування на слабкому вогні, поки фрикадельки не спливуть на поверхню.
- У готовий суп додати дрібно нарізаний часник.
- Дати страві настоятися під закритою кришкою.
Тепер ви знаєте, як готувати квасолевий суп. Приємного апетиту!
Квасолевий суп – це не тільки ситне блюдо на обід, але і безліч корисних речовин для організму. Будь-яке м’ясо і трохи овочів перетворюють його в справжній витвір кулінарного мистецтва. Новачкам на кухні допоможуть поради від досвідчених колег, як приготувати суп з квасолею для всієї родини:
- Перед тим, як варити квасолю, її необхідно залити холодною водою і залишити на ніч, щоб вона набухла;
- Якщо в тарілочці з замоченою квасолею виявляться спливли бобові, їх необхідно видалити;
- Суп краще посолити у самому кінці, коли всі інгредієнти вже поділяться своїм смаком;
- Суп з квасолею зазвичай готується досить густим. Якщо ж ви не любите такі перші страви, просто додайте більше води.