Квасолевий суп

Квасолевий суп зі свининою і фрикадельками

Таким супом можна легко нагодувати навіть самих голодних гостей. Він дуже ситний, поживний і, до того ж, корисний. Квасоля краще взяти білу. Також рекомендується додати пару лаврових листочків і чорний перець горошком, але це залишається на розсуд кулінара.
Інгредієнти:

  • 300 г свинячого фаршу;
  • 100 г квасолі;
  • 1 морква;
  • 4 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 літри води;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Воду залити в каструлю і довести до кипіння.
  • Висипати в киплячу воду квасоля, варити на середньому вогні.
  • Моркву натерти на тертці, цибулю подрібнити, картоплю нарізати кубиками.
  • Цибулю з морквою обсмажити 5 хвилин на рослинній олії.
  • Картоплю додати в каструлю до квасолі.
  • Коли картопля стане м’яким, засипати інші овочі, варити ще 5 хвилин.
  • Фарш викласти в глибоку тарілку, додати яйце і спеції за смаком.
  • Добре перемішати фарш, зробити невеликі фрикадельки.
  • Фрикадельки акуратно викласти в каструлю з супом.
  • Продовжувати приготування на слабкому вогні, поки фрикадельки не спливуть на поверхню.
  • У готовий суп додати дрібно нарізаний часник.
  • Дати страві настоятися під закритою кришкою.

Тепер ви знаєте, як готувати квасолевий суп. Приємного апетиту!
Квасолевий суп – це не тільки ситне блюдо на обід, але і безліч корисних речовин для організму. Будь-яке м’ясо і трохи овочів перетворюють його в справжній витвір кулінарного мистецтва. Новачкам на кухні допоможуть поради від досвідчених колег, як приготувати суп з квасолею для всієї родини:

  • Перед тим, як варити квасолю, її необхідно залити холодною водою і залишити на ніч, щоб вона набухла;
  • Якщо в тарілочці з замоченою квасолею виявляться спливли бобові, їх необхідно видалити;
  • Суп краще посолити у самому кінці, коли всі інгредієнти вже поділяться своїм смаком;
  • Суп з квасолею зазвичай готується досить густим. Якщо ж ви не любите такі перші страви, просто додайте більше води.