Квасолевий суп

Квасолевий суп з консервованої квасолі з м’ясом

Консервована квасоля значно спрощує приготування страви, оскільки її не доведеться замочувати на ніч і додатково варити. Перед тим, як готувати суп, рідина з баночки обов’язково потрібно злити. М’ясо можна вибрати будь-яку, але ідеальним варіантом стануть свинячі реберця.
Інгредієнти:

  • 400 г м’яса на кісточці;
  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1 банку консервованої білої квасолі;
  • 2,5 літра води;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Зварити бульйон на основі м’яса, періодично прибираючи пінку.
  • М’ясо вийняти з каструлі і відокремити від кісток.
  • Картоплю нарізати невеликими шматочками і засипати в бульйон, варити 6-7 хвилин.
  • Дрібно нарізати цибулю, натерти моркву,обсмажити овочі на вершковому маслі.
  • В загальну каструлю висипати м’ясо і обсмажені овочі.
  • Варити ще 5 хвилин, потім засипати квасоля.
  • Довести до кипіння, посолити і поперчити, кинути лавровий лист.
  • Через 2-3 хвилини зняти суп з вогню і дати йому настоятися.