Гарбузовий суп

Гарбузовий суп на курячому бульйоні для дитини

Якщо ви готуєте для дитини, краще всього не використовувати жодних спецій і наваристих бульйонів. Куряче м’ясо і овочі стануть ідеальним варіантом для дитячого меню. Також для зовсім маленьких гурманів можна виключити з рецепту часник і сушену зелень, а курячу грудку замінити індичкою. У цьому випадку м’ясо можна подрібнити в пюре разом з овочами.
Інгредієнти:

  • 600 г курячої грудинки;
  • 100 г гарбуза;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 ч. л. сушеної зелені;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 зубчик часнику.

Спосіб приготування:

  • Відокремити філе від кісток, викласти і кістки, і м’ясо в каструльку.
  • Залити курку водою і накрити кришкою, варити на середньому вогні до кипіння.
  • Кришку зняти і продовжувати приготування ще 10 хвилин.
  • Бульйон з каструльки вилити і замінити його чистою водою, варити ще 25 хвилин.
  • Витягти з каструльки м’ясо і кістки, нарізати м’ясо на невеликі шматочки.
  • Цибулю і гарбуз нарізати кубиками, моркву – кружальцями, перець – соломкою, часник подрібнити ножем.
  • У каструльку з бульйоном викласти всі овочі, закип’ятити суп.
  • Посолити за смаком, додати сушену зелень і варити 15 хвилин.
  • Блендером подрібнити суп до стану пюре, додати шматочки курячого м’яса.

Тепер ви знаєте, як готувати гарбузовий суп-пюре. Приємного апетиту!
Гарбузовий суп – це сонячне перше блюдо для всієї родини, несхоже на жодне інше подібне частування. Незважаючи на овочеву основу, суп виходить дуже ситним, ароматним і поживним, при цьому зберігаючи в собі безліч корисних властивостей. Якщо до цього ви не цікавилися, як приготувати гарбузовий суп, саме час дізнатися думку досвідчених кулінарів:

  • Якщо ви готуєте суп-пюре, краще відразу не додавати весь бульйон, щоб суп не вийшов дуже рідким;
  • Для супу з гарбуза зазвичай потрібно досить багато солі, тому постійно пробуйте блюдо і додавайте цей інгредієнт по мірі необхідності;
  • Якщо у вас невелика гарбуз, можна використовувати її для подачі страви на стіл. Для цього потрібно розрізати її навпіл і акуратно відокремити м’якоть від шкірки, тим самим сформувавши тарілочки;
  • З гарбузом чудово поєднуються пряні трави. Додайте в суп чебрець, базилік, сушений кріп і петрушку для неперевершеного аромату.