Гарбузовий суп

Смачний гарбузовий суп-пюре з вершками і беконом

Бекон стане відмінним доповненням до ніжного вершкового супу. Щоб блюдо стало ще більш ароматним, додайте до цибулі під час обжарювання трохи сушеного чебрецю. Прикрасити суп можна обсмаженими гарбузовим насінням, а також невеликими сухариками. Бекон слід обсмажувати на сухій сковороді без додавання масла.
Інгредієнти:

  • 1 кг м’якоті гарбуза;
  • 100 мл вершків;
  • 100 г бекону;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г вершкового масла;
  • ½ Ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати кубиками м’якоть гарбуза, цибулю і зубчики часнику.
  • На сковороду вилити рослинне масло і додати туди ж вершкове.
  • Викласти в розтоплене масло цибулю, смажити до прозорості, додати часник.
  • Обсмажити все ще 2 хвилини, викласти в ту ж сковороду гарбуз.
  • Посипати вміст сковорідки цукром, перемішати, смажити ще 6 хвилин.
  • Перекласти цибулю з гарбузом в каструльку і залити літром очищеної води.
  • Воду закип’ятити і варити гарбуз 20 хвилин.
  • Суп пюрировать, додати вершки, сіль і перець за смаком.
  • Перед подачею на стіл покласти в тарілки скибочки обсмаженого бекону.