Смачний гарбузовий суп-пюре з вершками і беконом
Бекон стане відмінним доповненням до ніжного вершкового супу. Щоб блюдо стало ще більш ароматним, додайте до цибулі під час обжарювання трохи сушеного чебрецю. Прикрасити суп можна обсмаженими гарбузовим насінням, а також невеликими сухариками. Бекон слід обсмажувати на сухій сковороді без додавання масла.
Інгредієнти:
- 1 кг м’якоті гарбуза;
- 100 мл вершків;
- 100 г бекону;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 50 г вершкового масла;
- ½ Ч. л. цукру;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками м’якоть гарбуза, цибулю і зубчики часнику.
- На сковороду вилити рослинне масло і додати туди ж вершкове.
- Викласти в розтоплене масло цибулю, смажити до прозорості, додати часник.
- Обсмажити все ще 2 хвилини, викласти в ту ж сковороду гарбуз.
- Посипати вміст сковорідки цукром, перемішати, смажити ще 6 хвилин.
- Перекласти цибулю з гарбузом в каструльку і залити літром очищеної води.
- Воду закип’ятити і варити гарбуз 20 хвилин.
- Суп пюрировать, додати вершки, сіль і перець за смаком.
- Перед подачею на стіл покласти в тарілки скибочки обсмаженого бекону.