Гарбузовий крем-суп з креветками
Крем-суп з креветками – це дуже ніжне ласощі, гідне меню самих вишуканих ресторанів. В домашніх умовах зробити його зовсім не складно, але домочадці явно сприймуть таке частування як справжній святковий обід.
Інгредієнти:
- 500 г креветок;
- 1 невелика гарбуз;
- 1 склянку бульйону;
- 1 помідор;
- 5 помідорів черрі;
- 1 ст. л. зелені кропу;
- 1 ст. л. зелені петрушки;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 50 мл вершків;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- М’ясний бульйон вилити в каструлю, закип’ятити, при необхідності посолити.
- Нарізати м’якоть гарбуза кубиками і відварити в бульйоні до готовності.
- Нарізати кубиками помідор, попередньо знявши з нього шкірку.
- Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на рослинній олії до прозорості.
- Додати на сковороду помідор і вершки, тушкувати все 3-5 хвилин, посолити, поперчити і зняти з вогню.
- Подрібнити в блендері гарбуз і тушковані овочі до стану пюре.
- Креветки відварити в окремій каструльці, очистити, додавати в тарілку перед подачею.