Гарбузовий суп

Гарбузовий крем-суп з креветками

Крем-суп з креветками – це дуже ніжне ласощі, гідне меню самих вишуканих ресторанів. В домашніх умовах зробити його зовсім не складно, але домочадці явно сприймуть таке частування як справжній святковий обід.
Інгредієнти:

  • 500 г креветок;
  • 1 невелика гарбуз;
  • 1 склянку бульйону;
  • 1 помідор;
  • 5 помідорів черрі;
  • 1 ст. л. зелені кропу;
  • 1 ст. л. зелені петрушки;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 50 мл вершків;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясний бульйон вилити в каструлю, закип’ятити, при необхідності посолити.
  • Нарізати м’якоть гарбуза кубиками і відварити в бульйоні до готовності.
  • Нарізати кубиками помідор, попередньо знявши з нього шкірку.
  • Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на рослинній олії до прозорості.
  • Додати на сковороду помідор і вершки, тушкувати все 3-5 хвилин, посолити, поперчити і зняти з вогню.
  • Подрібнити в блендері гарбуз і тушковані овочі до стану пюре.
  • Креветки відварити в окремій каструльці, очистити, додавати в тарілку перед подачею.