Запіканка з картоплі

Рибна запіканка з картоплі з сиром

Рибна запіканка – це ніжне і ситне блюдо, особливо якщо в її склад входить картопляне пюре. Вершки і біле вино додадуть страві особливу пікантність, тому можна сміливо використовувати його в якості кулінарної сюрпризу для романтичного вечора або зустрічі дорогих гостей. При бажанні можна взяти іншу рибку, а для домашнього варіанту страви – використовувати консерви.
Інгредієнти:

  • 6 картоплин;
  • 2 філе тріски;
  • 1 цибулина;
  • ½ Склянки сухого білого вина;
  • 1 пучок кропу;
  • 3 помідори;
  • 200 мл вершків;
  • 100 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити, нарізати кружальцями.
  • Цибулю і помідори нарізати кільцями.
  • Змастити форму для випічки оливковою олією, викласти картоплю.
  • Поверх картоплі покласти рибне філе, посолити і поперчити його за смаком.
  • Наступним шаром викласти помідори і цибулю.
  • Посипати запіканку подрібненим кропом і тертим сиром, полити білим вином і вершками.
  • Готувати в розігрітій до 200 градусів духовці 50 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати запіканку з фаршем і картоплею. Приємного апетиту!
Картопляна запіканка – це повноцінне друге блюдо, яким можна нагодувати і улюблених домочадців, і дорогих гостей. Вона може бути легкою, дієтичної або ж, навпаки, дуже соковитою і поживною, в залежності від вибраного рецепту. Перед тим як приготувати запіканку з картоплі, буде корисно ознайомитися з кількома простими рекомендаціями від досвідчених кулінарів. Вони допоможуть не допустити помилок і зробити блюдо особливим:

  • Якщо в рецепті передбачено використовувати відварну картоплю, рекомендується зварити в мундирі. Так в ньому збережеться ще більше крохмалю, адже саме він дозволяє зробити картопляне тісто досить в’язким, щоб вона не розвалювалася;
  • Час приготування картопляної запіканки залежить від багатьох факторів начебто глибини форми, способи нарізання овочів і ін. Дізнатися, що запіканка готова, можна за золотистої скоринки;
  • Картопляну запіканку краще нарізати на порційні шматочки відразу після приготування, оскільки в остившем вигляді вона може розвалитися;
  • Подрібнити відварну картоплю для запіканки можна товкачиком, блендером або з допомогою м’ясорубки;
  • Якщо в середину запіканки ви кладете фарш або гриби, обов’язково обсмажуйте їх до повного випаровування вологи. В іншому випадку зайва рідина може розвалити запіканку.