Рибна запіканка з картоплі з сиром
Рибна запіканка – це ніжне і ситне блюдо, особливо якщо в її склад входить картопляне пюре. Вершки і біле вино додадуть страві особливу пікантність, тому можна сміливо використовувати його в якості кулінарної сюрпризу для романтичного вечора або зустрічі дорогих гостей. При бажанні можна взяти іншу рибку, а для домашнього варіанту страви – використовувати консерви.
Інгредієнти:
- 6 картоплин;
- 2 філе тріски;
- 1 цибулина;
- ½ Склянки сухого білого вина;
- 1 пучок кропу;
- 3 помідори;
- 200 мл вершків;
- 100 г твердого сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, нарізати кружальцями.
- Цибулю і помідори нарізати кільцями.
- Змастити форму для випічки оливковою олією, викласти картоплю.
- Поверх картоплі покласти рибне філе, посолити і поперчити його за смаком.
- Наступним шаром викласти помідори і цибулю.
- Посипати запіканку подрібненим кропом і тертим сиром, полити білим вином і вершками.
- Готувати в розігрітій до 200 градусів духовці 50 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати запіканку з фаршем і картоплею. Приємного апетиту!
Картопляна запіканка – це повноцінне друге блюдо, яким можна нагодувати і улюблених домочадців, і дорогих гостей. Вона може бути легкою, дієтичної або ж, навпаки, дуже соковитою і поживною, в залежності від вибраного рецепту. Перед тим як приготувати запіканку з картоплі, буде корисно ознайомитися з кількома простими рекомендаціями від досвідчених кулінарів. Вони допоможуть не допустити помилок і зробити блюдо особливим:
- Якщо в рецепті передбачено використовувати відварну картоплю, рекомендується зварити в мундирі. Так в ньому збережеться ще більше крохмалю, адже саме він дозволяє зробити картопляне тісто досить в’язким, щоб вона не розвалювалася;
- Час приготування картопляної запіканки залежить від багатьох факторів начебто глибини форми, способи нарізання овочів і ін. Дізнатися, що запіканка готова, можна за золотистої скоринки;
- Картопляну запіканку краще нарізати на порційні шматочки відразу після приготування, оскільки в остившем вигляді вона може розвалитися;
- Подрібнити відварну картоплю для запіканки можна товкачиком, блендером або з допомогою м’ясорубки;
- Якщо в середину запіканки ви кладете фарш або гриби, обов’язково обсмажуйте їх до повного випаровування вологи. В іншому випадку зайва рідина може розвалити запіканку.