Куряча запіканка з фаршем і картоплею
Блюдо просте, не вимагає якоїсь особливої підготовки. При бажанні можна додати в нього помідори, виклавши їх після другої половини картоплі. Температуру потрібно вибирати, відштовхуючись від розміру духовки. Якщо деко невеликий, відповідно, картопляна запіканка вийде товща, і краще виставити 200 градусів, щоб вона добре пропеклась.
Інгредієнти:
- 7 картоплин;
- 500 г курячого фаршу;
- 200 г сиру;
- 1 цибулина;
- 100 г майонезу;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Фарш викласти в глибоку тарілку, посолити і поперчити.
- Дрібно нашаткувати цибулю і відправити до фаршу, перемішати.
- Картоплю почистити, натерти на тертці.
- Деко змастити олією і викласти половину картоплі.
- Змастити шар картоплі майонезом, зверху рівномірно розподілити фарш.
- Накрити фарш другою частиною картоплі і також змастити все майонезом.
- Потерти на тертці сир, посипати запіканку зверху.
- Запікати страву 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.