Запіканка з картоплі

Куряча запіканка з фаршем і картоплею

Блюдо просте, не вимагає якоїсь особливої підготовки. При бажанні можна додати в нього помідори, виклавши їх після другої половини картоплі. Температуру потрібно вибирати, відштовхуючись від розміру духовки. Якщо деко невеликий, відповідно, картопляна запіканка вийде товща, і краще виставити 200 градусів, щоб вона добре пропеклась.
Інгредієнти:

  • 7 картоплин;
  • 500 г курячого фаршу;
  • 200 г сиру;
  • 1 цибулина;
  • 100 г майонезу;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Фарш викласти в глибоку тарілку, посолити і поперчити.
  • Дрібно нашаткувати цибулю і відправити до фаршу, перемішати.
  • Картоплю почистити, натерти на тертці.
  • Деко змастити олією і викласти половину картоплі.
  • Змастити шар картоплі майонезом, зверху рівномірно розподілити фарш.
  • Накрити фарш другою частиною картоплі і також змастити все майонезом.
  • Потерти на тертці сир, посипати запіканку зверху.
  • Запікати страву 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.