Запіканка з картоплі

М’ясна запіканка з грибами і картоплею в духовці

З такою запіканкою господині доведеться повозитися, але результат вартий докладених зусиль. Таким блюдом можна нагодувати навіть самих голодних гостей, так і зовнішній вигляд частування цілком дозволяє поставити його на святковий стіл в якості основного блюда. Перед тим як приготувати картопляне тісто, дайте пюре добре охолонути, інакше яйця можуть згорнутися.
Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 600 г свинини;
  • 200 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Картоплю почистити, нарізати великими шматочками довільної форми і викласти в каструльку.
  • Залити картоплю водою, трохи посолити і варити до готовності.
  • М’ясо пропустити через м’ясорубку, цибулю подрібнити, гриби нарізати пластинками.
  • У сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити цибулю і гриби до випаровування вологи.
  • Додати до грибів і цибулі м’ясний фарш, перешкодити і смажити до готовності.
  • З картоплі злити воду, потовкти його в пюре і дати трохи охолонути.
  • У остиглий картоплю додати сметану і яйця, добре перемішати.
  • Змастити глибоку форму для випічки маслом, викласти в неї 2/3 картопляного пюре.
  • З картопляного тіста зробити невеликі бортики, потім викласти фарш з грибами.
  • Накрити начинку решті картоплею, зверху змастити все сметаною.
  • Готувати запіканку в духовці 50 хвилин при 180 градусах.