М’ясна запіканка з грибами і картоплею в духовці
З такою запіканкою господині доведеться повозитися, але результат вартий докладених зусиль. Таким блюдом можна нагодувати навіть самих голодних гостей, так і зовнішній вигляд частування цілком дозволяє поставити його на святковий стіл в якості основного блюда. Перед тим як приготувати картопляне тісто, дайте пюре добре охолонути, інакше яйця можуть згорнутися.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 600 г свинини;
- 200 г печериць;
- 1 цибулина;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. сметани;
- 50 г вершкового масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, нарізати великими шматочками довільної форми і викласти в каструльку.
- Залити картоплю водою, трохи посолити і варити до готовності.
- М’ясо пропустити через м’ясорубку, цибулю подрібнити, гриби нарізати пластинками.
- У сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити цибулю і гриби до випаровування вологи.
- Додати до грибів і цибулі м’ясний фарш, перешкодити і смажити до готовності.
- З картоплі злити воду, потовкти його в пюре і дати трохи охолонути.
- У остиглий картоплю додати сметану і яйця, добре перемішати.
- Змастити глибоку форму для випічки маслом, викласти в неї 2/3 картопляного пюре.
- З картопляного тіста зробити невеликі бортики, потім викласти фарш з грибами.
- Накрити начинку решті картоплею, зверху змастити все сметаною.
- Готувати запіканку в духовці 50 хвилин при 180 градусах.