Запіканка з кабачків і картоплі в мультиварці
Овочеві запіканки особливо ніжними виходять в мультиварці. Вони ніби одночасно і запікається, і готуються на пару. Таке блюдо чудово урізноманітнює раціон під час дієти або поста і стане справжньою знахідкою для любителів вегетаріанської їжі. При бажанні можна приготувати таку запіканку і в духовці. Для цього потрібно встановити температуру 180 градусів і також запікати овочі 1 годину.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 1 кг кабачків;
- 500 г помідорів;
- 6 зубчиків часнику;
- 1 пучок петрушки;
- 1 стакан оливкового масла;
- 100 г твердого сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Почистити кабачки і картоплю, нарізати кабачки довгими скибочками, а картопля – тонкими кружечками.
- У чашу мультиварки першим шаром викласти кабачки, посолити їх і поперчити за смаком.
- Петрушку подрібнити, частина висипати поверх кабачків.
- Помідори нарізати кубиками і додати половину в мультиварку, потім викласти картоплю.
- Знову посолити і поперчити страву, посипати зеленню і пропущеним через прес часником.
- .Додати помідори, що залишилися, ще трохи солі і перцю, полити все оливковою олією.
- Готувати 1 годину в режимі «Випічка», через 40 хвилин посипати страву тертим сиром..