Запіканка з картоплі

Запіканка з кабачків і картоплі в мультиварці

Овочеві запіканки особливо ніжними виходять в мультиварці. Вони ніби одночасно і запікається, і готуються на пару. Таке блюдо чудово урізноманітнює раціон під час дієти або поста і стане справжньою знахідкою для любителів вегетаріанської їжі. При бажанні можна приготувати таку запіканку і в духовці. Для цього потрібно встановити температуру 180 градусів і також запікати овочі 1 годину.
Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 1 кг кабачків;
  • 500 г помідорів;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 1 пучок петрушки;
  • 1 стакан оливкового масла;
  • 100 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Почистити кабачки і картоплю, нарізати кабачки довгими скибочками, а картопля – тонкими кружечками.
  • У чашу мультиварки першим шаром викласти кабачки, посолити їх і поперчити за смаком.
  • Петрушку подрібнити, частина висипати поверх кабачків.
  • Помідори нарізати кубиками і додати половину в мультиварку, потім викласти картоплю.
  • Знову посолити і поперчити страву, посипати зеленню і пропущеним через прес часником.
  • .Додати помідори, що залишилися, ще трохи солі і перцю, полити все оливковою олією.
  • Готувати 1 годину в режимі «Випічка», через 40 хвилин посипати страву тертим сиром..