Їжачки з фаршу з рисом

Їжачки з фаршу з рисом в томатному соусі в духовці

У цьому рецепті рис у їжачки додають в сирому вигляді, щоб в духовці він добре пропарити і перетворився на апетитні голочки. Якщо фарш сам по собі достатньо рідкий, сік в нього можна не додавати. Соус повинен покривати їжачки приблизно наполовину, щоб частина тефтелек залишалася без підливи. Краще всього вмістити їжачків в один ряд.
Інгредієнти:

  • 500 г яловичого фаршу;
  • ½ Склянки рису;
  • 500 мл томатного соку;
  • 1 морква;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 цибулина;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити цибулю і натерти моркву.
  • Половину моркви і весь цибулю змішати з м’ясним фаршем.
  • Додати до них яйця, рис і третина склянки томатного соку.
  • Зліпити з фаршу їжачків, викласти їх у змащену маслом форму для випічки разом з рештою морквою.
  • Сік, що залишився посолити і поперчити, закип’ятити і відразу ж вилити на їжачків.
  • Накрити форму для випічки кришкою або шматочком фольги.
  • Запікати їжачки з фаршу з рисом при 200 градусах 40 хвилин, потім дати їм настоятися ще хвилин 20.

Тепер ви знаєте, як готувати їжачки з фаршу з рисом. Приємного апетиту!
Їжачки з фаршу з рисом – це ніжне м’ясне блюдо для сімейного вечері, який сподобається навіть самим маленьким представникам сімейства. Часу воно віднімає зовсім небагато, а ось позитивних відгуків напевно буде предостатньо. Досвідченим господиням навряд чи знадобляться поради, як готувати їжачки з фаршу з рисом, а початківцям кулінарам слід прочитати наступні нотатки:

  • Для їжачків з рисом фарш краще зробити самостійно, оскільки саме від якості цього інгредієнта і буде залежати смак всього страви;
  • Для їжачків з фаршу вибирайте не довгозернистий пропарений рис. Перед тим як робити тюфтельки, обов’язково промийте його під проточною водою кілька разів. Потім замочіть на 20-30 хвилин або ж відваріть до напівготовності;
  • Щоб їжачки з фаршу з рисом легко прилягали, просто змочуйте руки в прохолодній воді перед формуванням тефтелек;
  • Їжачки будуть набагато ніжніше і м’якше, якщо перед початком приготування фарш кілька разів відбити. До того ж, так руйнуються волокна м’яса, в результаті буде простіше зліпити круглі тефтелі.