Їжачки з фаршу з рисом з підливою в каструлі
Багатьом гурманам подобаються не стільки самі їжачки з фаршу, скільки ароматна підлива, яка часто супроводжує це блюдо. Вона відмінно доповнить будь-який гарнір. У каструльці соусу виходить набагато більше, ніж при будь-якому іншому варіанті приготування. Зі свіжими помідорами страва виходить дуже соковитим і корисним, але також можна замінити овочі 2 ложками томатної пасти. В підливу слід обов’язково додати трохи цукру для насиченого смаку.
Інгредієнти:
- 500 г фаршу;
- ½ Склянки рису;
- 1 морква;
- 1 яйце;
- 2 цибулини;
- 800 мл води;
- 3 помідори;
- 1 ст. л. борошна;
- 1 ч. л. хмелі-сунелі;
- 2 щіпки цукру;
- Сушена зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Зварити рис до напівготовності, дрібно нарізати цибулю, натерти моркву на тертці.
- Змішати м’ясний фарш з однією цибулиною, рисом і яйцем.
- Додати до м’яса сіль, перець, хмелі-сунелі, добре вимісити фарш.
- Каструльку змастити маслом, скачати з фаршу круглі їжачки і викласти їх на дно.
- На сковороді обсмажити залишилася цибулину і моркву до золотистого кольору.
- Помідори подрібнити в блендері і вилити отриману масу на сковороду з овочами.
- Загасити помідори 2-3 хвилини, додати в соус борошно і ретельно перемішати.
- Воду закип’ятити і влити тонкою цівкою в підливу, постійно помішуючи.
- Додати сіль, перець, цукор і сушену зелень, ще раз ретельно перемішати соус і довести його до кипіння.
- Вилити гарячий томатний соус в каструльку з їжачками і закрити кришку.
- Гасити їжачки з фаршу з рисом в каструлі 20 хвилин на середньому вогні.