Їжачки з фаршу з рисом

Їжачки з фаршу з рисом з підливою в каструлі

Багатьом гурманам подобаються не стільки самі їжачки з фаршу, скільки ароматна підлива, яка часто супроводжує це блюдо. Вона відмінно доповнить будь-який гарнір. У каструльці соусу виходить набагато більше, ніж при будь-якому іншому варіанті приготування. Зі свіжими помідорами страва виходить дуже соковитим і корисним, але також можна замінити овочі 2 ложками томатної пасти. В підливу слід обов’язково додати трохи цукру для насиченого смаку.
Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • ½ Склянки рису;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • 2 цибулини;
  • 800 мл води;
  • 3 помідори;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • 2 щіпки цукру;
  • Сушена зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Зварити рис до напівготовності, дрібно нарізати цибулю, натерти моркву на тертці.
  • Змішати м’ясний фарш з однією цибулиною, рисом і яйцем.
  • Додати до м’яса сіль, перець, хмелі-сунелі, добре вимісити фарш.
  • Каструльку змастити маслом, скачати з фаршу круглі їжачки і викласти їх на дно.
  • На сковороді обсмажити залишилася цибулину і моркву до золотистого кольору.
  • Помідори подрібнити в блендері і вилити отриману масу на сковороду з овочами.
  • Загасити помідори 2-3 хвилини, додати в соус борошно і ретельно перемішати.
  • Воду закип’ятити і влити тонкою цівкою в підливу, постійно помішуючи.
  • Додати сіль, перець, цукор і сушену зелень, ще раз ретельно перемішати соус і довести його до кипіння.
  • Вилити гарячий томатний соус в каструльку з їжачками і закрити кришку.
  • Гасити їжачки з фаршу з рисом в каструлі 20 хвилин на середньому вогні.