Буженина в мультиварці – дуже просте блюдо, яке має
бути в кулінарній книзі у кожної господині. Приготувавши м’ясо подібним чином,
можна не тільки порадувати близьких, але і вигідно заощадити на покупці готових
м’ясних виробів у магазині.
Для буженини знадобиться великий шматок м’яса без кісток. Це
може бути баранина, індичка, свинина чи яловичина. Можна відразу вибрати цільний
об’ємний шматок, або ж сформувати його з плоского, звернувши рулетом. Підійде
як філе, так і м’ясо з сальної прожилкою.
Важливим інгредієнтом цього блюда є часник. Його
кількість залежить від смакових уподобань. Ножем роблять глибокі надрізи в
м’ясі і кладуть туди зубчики цілком. Так само можна додати свіжу моркву,
порізавши її довгими смужками.
Щоб буженина вийшла ароматною і більш соковитою, перед
тим, як готувати, її поміщають в маринад. Це може бути суміш спецій з
гірчицею, олією, соєвим соусом, вином і навіть квасом. Тривалість
маринування буде залежати від виду м’яса – для свинини достатньо і 20 хвилин, а
яловичину краще залишити на ніч.
В мультиварці м’ясо добре пропікається зі всіх сторін і
виходить більш ніжним, ніж на сковороді або в духовці. Якщо в скороварці немає
спеціального режиму «М’ясо», можна використовувати «Варіння», «Смаження» або «Гасіння».
Буженину можна використовувати для приготування бутербродів,
або ж просто нарізати тонкими скибочками і подати у вигляді закуски.
Буженина з яловичини в рукаві в мультиварці
Дуже просте у приготуванні блюдо, яке вигідно
заощадить гроші і час. Буженина з яловичини виходить більш сухий, ніж,
наприклад, з баранини або свинини, але цього можна уникнути, замаринувавши м’ясо
заздалегідь.
Інгредієнти:
- 700г яловичини;
- 1 морква;
- 2ст.л. рослинної олії;
- 2ч.л. гірчиці;
- 1 головка часнику;
- 1ч.л. спеції (за смаком);
- 1ст.л. солі.
Спосіб приготування:
1.
М’ясо промити і дати йому обсохнути;
2.
Очистити часник від лушпиння і розділити на зубчики;
3.
Моркву почистити і нарізати довгими тонкими
брусочками;
4.
У м’ясі зробити ножем глибокі надрізи, помістити в них
часник і шматочки моркви;
5.
Змішати в мисочці 1 столову ложку рослинної олії,
спеції, сіль і гірчицю;
6.
Обмазати яловичину маринадом, загорнути в харчову плівку
і залишити мінімум на годину;
7.
Рослинне масло вилити в чашу мультиварки
і викласти м’ясо;
8.
Включити режим «Випічка» на 20 хвилин, потім перевернути
м’ясо і повторити програму;
9.
Переключити на «Гасіння» і готувати під закритою
кришкою 1,5 години.
Буженина з свинини у фользі в мультиварці
Простий рецепт, який дозволяє приготувати дуже соковиту і
м’яку буженину. Фольга не дає випаруватися м’ясного соку, а часник зі спеціями
надає чудовий аромат. Можна взяти приправу для шашлику, або будь-які
інші спеції до м’яса.
Інгредієнти:
- 1 кг свинини;
- 6 зубчиків часнику;
- 1 стакан води;
- Спеції за смаком;
- Сіль.
Спосіб приготування:
1.
М’ясо промити і обсушити;
2.
Зробити надрізи і помістити в них зубчики часнику;
3.
Натерти м’ясо сіллю і сумішшю спецій;
4.
Поставити свинину в холодильник і залишити маринуватися
на 2-3 години;
5.
Налити в чашу мультиварки трохи рослинного масла і
обсмажити м’ясо з усіх боків в режимі «Смаження»;
6.
Коли м’ясо зарум’яниться, дістати його з мультиварки і
загорнути у фольгу;
7.
Повернути буженину в каструлю і залити склянкою води;
8.
Готувати в режимі «Гасіння» 1 год.
Тепер ви знаєте, як готувати буженину в мультиварці. Приємного апетиту!
Буженина в мультиварці – це ідеальна заміна покупної
ковбасі. Блюдо виходить смачним та натуральним. Як приготувати буженину, не
витративши зайвого часу і сил, розкажуть досвідчені кулінари:
- Коли буженина готова, з м’яса виділяється прозорий сік. Виділення
червоної сукровиці говорить про те, що потрібно готувати буженину ще 20-30 хвилин; - Найм’якше буженина виходить при використанні свинини.
Яловичину і баранину краще замаринувати на кілька годин; - Мультиварки поларіс, редмонд, панасонік і багато інші
оснащені режимом «Підігрів». Можна включити його після приготування на півгодини,
щоб м’ясо було ніжніше; - Якщо під час приготування не використовувати фольгу, то потрібно
періодично додавати в чашу мультиварки невелику кількість води; - При використанні фольги важливо, щоб не було отворів;
- Використовуючи рукав, залиште запас з обох сторін по кілька
сантиметрів.