Буженина в мультиварці

Буженина в мультиварці – дуже просте блюдо, яке має
бути в кулінарній книзі у кожної господині. Приготувавши м’ясо подібним чином,
можна не тільки порадувати близьких, але і вигідно заощадити на покупці готових
м’ясних виробів у магазині.
Для буженини знадобиться великий шматок м’яса без кісток. Це
може бути баранина, індичка, свинина чи яловичина. Можна відразу вибрати цільний
об’ємний шматок, або ж сформувати його з плоского, звернувши рулетом. Підійде
як філе, так і м’ясо з сальної прожилкою.
Важливим інгредієнтом цього блюда є часник. Його
кількість залежить від смакових уподобань. Ножем роблять глибокі надрізи в
м’ясі і кладуть туди зубчики цілком. Так само можна додати свіжу моркву,
порізавши її довгими смужками.
Щоб буженина вийшла ароматною і більш соковитою, перед
тим, як готувати, її поміщають в маринад. Це може бути суміш спецій з
гірчицею, олією, соєвим соусом, вином і навіть квасом. Тривалість
маринування буде залежати від виду м’яса – для свинини достатньо і 20 хвилин, а
яловичину краще залишити на ніч.
В мультиварці м’ясо добре пропікається зі всіх сторін і
виходить більш ніжним, ніж на сковороді або в духовці. Якщо в скороварці немає
спеціального режиму «М’ясо», можна використовувати «Варіння», «Смаження» або «Гасіння».
Буженину можна використовувати для приготування бутербродів,
або ж просто нарізати тонкими скибочками і подати у вигляді закуски.